Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2017 m. vasario 24 d., penktadienis

ATSIPŪSK! Jau penktadienis. Filmų vakaras jaunimui
KUR: Kaunas

KAJC

Penktadienio vakarą Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras kviečia kartu žiūrėti filmo „Šventi svečiai“(„Ha Ushpizin“). Pradžia 17 val.

2004 m. sukurtas meninis filmas „Šventi svečiai“ pasakoja apie ortodoksinės judėjų bendruomenės sutuoktinių Mošės (akt. Shuli Rand) ir Mali (akt. Michal Bat-Sheva Rand) šeimos gyvenimą. Vaikų negalintys susilaukti sutuoktiniai ruošiasi Palapinių („Sukkot“) šventei, kuri mena žydų tautos išlaisvinimą iš Egipto vergijos, keliavimą į Pažadėtąją žemę bei Toros įteikimą tautai ant Sinajaus kalno. Šventė ypatinga tuo, kad trunka savaitę ir jos metu žydai gyvena arba stengiasi kuo daugiau laiko praleisti specialioje šventei skirtoje palapinėje. Palapinių šventės metu žydams svarbu sulaukti svečių („Ushpizin“), nes jų apsilankymas – tai tarsi Izraelio didžiųjų protėvių atėjimas. Hasidų porą taip pat aplanko svečiai, tačiau ne visai tokie, kokių jie tikėjosi...

Keli įdomūs faktai apie filmą.

Pagrindinis filmo aktorius Shuli Rand (kuris taip pat yra ir scenarijaus autorius) yra atsivertęs hasidas. Jis metė kino meną ir grįžo prie savo profesijos tik dėl šio filmo.

Shuli Rand vaidyba buvo įvertinta Izraelio kino akademijos metų aktoriaus apdovanojimu.

Mošė žmoną vaidinanti Michal Bat-Sheva Rand yra Shuli Rand žmona ir tikrame gyvenime. Prieš tai ji niekada nėra vaidinusi kine.

Hasidai išsireikalavo, kad filmas nebūtų rodomas per šabą.