Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2017 m. rugsėjo 19 d., antradienis

Kauno arkivyskupijos muziejuje naujai atveriamas bažnytinio meno rinkinys. Paroda „Iš praeities šiandienai“
KUR: Kaunas

17.30 val. Kauno arkivyskupijos muziejuje (M. Valančiaus g. 6) vyks parodos „Iš praeities šiandienai“ atidarymas.

Šia paroda muziejus naujai atveria dalį bažnytinio meno rinkinio. Tai XVI–XIX amžiumi datuojami tapybos ir skulptūros darbai, į muziejaus fondus patekę iš įvairių arkivyskupijos teritorijoje esančių bažnyčių. Meno kūrinių ekspoziciją kontekstualizuoja interaktyvus žemėlapis, kuriame lankytojams suteikiama galimybė iš arti susipažinti su 105-ių arkivyskupijos bažnyčių architektūra, dailės objektais bei istorija.

Ekumeninės

Prieš metus, minint Kauno arkivyskupijos 90-metį, Kauno arkivyskupijos muziejus ėmėsi iniciatyvos tikinčiuosius supažindinti su jų diecezijos meninio paveldo turtais. Dekanatų centruose ir Šiluvos šventovėje lankėsi kilnojamoji stendinė paroda, pristatanti bažnyčių architektūrą ir vertingiausius, išskirtiniausius dailės kūrinius.

Šiemet, rugsėjo 19 dieną, Kauno arkivyskupijos muziejuje (M. Valančiaus g. 6, Kaune) duris atveria bažnytinio meno paroda „Iš praeities šiandienai“. Ekspozicijoje pristatomi XVI – XIX amžiaus kūriniai į muziejaus fondus iš įvairių Kauno arkivyskupijos šventovių atkeliavę savitais keliais ir skirtingais laikotarpiais (1935-1940, 1941-1944 ir nuo 1999). Parodos paveikslų ir skulptūrų siužetai pasakoja žmonijos atpirkimo istoriją ir reprezentuoja kai kuriuos Lietuvoje populiarius šventuosius. Gyvus artefaktus papildo ekspozicinėje erdvėje funkcionuojantis interaktyvus arkivyskupijos žemėlapis, kuriame atsiskleidžia viso architektūros ir dailės paveldo grožis ir kontekstas. Nuotraukose detaliai užfiksuotas 105 šventoves galima apžiūrėti vaizdžiame kataloge su trumpai aprašymais.

Su šia paroda muziejuje atveriame naują, menui skirtą erdvę, kurioje kiekvieną kviečiame pajusti į mūsų dienas perduotuose dailės kūriniuose glūdintį sakralumą ir grožio estetiką.

Paroda „Iš praeities šiandienai“ atidaroma 2017 m. rugsėjo 19 d. (antradienį) 17.30 val.

Muziejaus darbo laikas: pirmadieniais-penktadieniais 11–18 val., šeštadieniais 11–15 val.

Kviečia Kauno arkivyskupijos muziejaus komanda