Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2018 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

LIETUVOS LAISVĖS diena ŠILUVOJE (12 val. šv. Mišių transliacija per LRT)
KUR: Šiluva

2018 metų Šilinių atlaidai vyksta švenčiant 410 m. Mergelės Marijos pasirodymų Šiluvoje sukaktį, Trakų Dievo Motinos, Lietuvos Globėjus, metus ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Programą ir pamaldas žr. www.siluva.lt >>

...

Rugsėjo 9 d. šv. Mišios

8 val. Apsireiškimo koplyčioje. Meldžiame malonės keisti netinkamą gyvenimo, gamybos ir vartojimo stilių.

9 val. Apsireiškimo koplyčioje. Meldžiame šventumo Dvasios, galinčios pripildyti mūsų vienatvę ir paskatinti tarnavimą kitiems.

10 val. Marijos Gimimo bazilikoje. Meldžiame atvirumo Šventajai Dvasiai, kad išvaduotų iš abejingumo, egoizmo ir mums nepakaktų vien savęs pačių.

12 val. iškilminga Eucharistija Šiluvos aikštėje. Meldžiamės už Lietuvą ir jos žmones, kad priėmę laisvę kaip dovaną rinktumės teisingą kelią.

15 val. Marijos Gimimo bazilikoje. Su piligrimais iš Kryžių kalno meldžiamės už jaunimą, kad atsakingai naudotųsi laisve.

16 val. Apsireiškimo koplyčioje. Meldžiamės, kad krikščionys suvoktų pareigas gamtai ir Kūrėjui kaip esminę tikėjimo dalį.

18 val. Marijos Gimimo bazilikoje. Meldžiamės, kad trokštume išsivaduoti iš laisvę varžančių schemų ir siektume šventumo.

Laukdami popiežiaus Pranciškaus, meldžiamės kartu su juo (šv. Mišių intencijos parengtos pagal enciklikas, homilijas, katechezes).

Piligrimų sielovadoje talkina Kauno I dekanato kunigai.