Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2020 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

KAIP treniruoti meilę? Nuotolinis pokalbis jaunimui. Kviečia KAJC
KUR: Kaunas

...

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centre lapkričio 25 d. 16 val. – vėl nuotolinis trečiadienio pokalbis. Šį kartą – su Kristina Lasiene, kuri yra ir komunikacijos specialistė, ir vargšų meilės praktikė.

Kristina sako: „Sutikdama varguolį, mažiausiai pagalvoju, kad jis – varguolis. Nieko negaliu sau padaryti – beveik kas kartą, matydama žmogų gatvėje, įsivaizduoju, koks jis buvo vaikas. Ir KAD buvo. Kad negimė čia, pakelėje. Kad turėjo savo tikslų, svajonių ir kelią, bet kažkas atsitiko. Taip, dažnai girdžiu, kad jie – patys kalti dėl savo padėties. Kartais kalti, kartais ne, bet visada yra kažkokia priežastis, kodėl šiandien jie renkasi gatvę, ir dažniausiai jie nebuvo atsakingi už tas priežastis – kažkas gyvenime nutiko, ir jie suklupti. Vieniems pavyksta pakilti, kitiems ne. Iš kur žinai, kad tau pavyktų?“ (iš pokalbio 2020 m. lapkričio–gruodžio „Artumos“ numeryje)

O kas, jei benamis – tai Jėzus? Legalus klausimas. Juk Jis pats kalbėjo: „Iš tiesų sakau jums: kiek kartų tai padarėte vienam iš mažiausiųjų mano brolių, man padarėte“ (Mt 25, 31–46). Ar tikrai realu nepraeiti pro vargšą? O dar ir pakalbinti?

Susitikimui internete tereikia atsisiųsti ZOOM programėlę, patogiausia į kompiuterį.

LIVE transliacijos nuoroda bus skelbiama Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro feisbuko paskyroje trečiadienį 15 val.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

.