Jauniems žmonėms apie pašaukimą: rinktis tai, kur galės geriausiai mylėti (2022 05 12)
Paskelbta: 2022-05-13 18:56:24

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

Gegužės 12 d. arkivyskupijos Jaunimo centre vyko Pašaukimų savaitės susitikimas – maldos ir giesmių vakaras ,,Kaip uždegti širdį didingiems ir drąsiems apsisprendimams?“ Renginio metu įkvepiančią katechezę sakė sesuo Juozapa Živilė Mieliauskaitė SF.

Sesuo Juozapa pirmiausia ragino liautis mistifikuoti pašaukimo tema: „Jūs visi esate pašaukti, Dievas jus kiekvieną pašaukė vardu. Nepatikėsite, mano pašaukimas išsiskleidė Vilniaus „Akropolyje“! Bičiulis kunigas pašaukimą suprato žaisdamas futbolą. Tai vyksta paprastai, nemistifikuokime.“

Pagrindinis pašaukimo klausimas, į kurį turime atsakyti: kur aš galėsiu geriausiai mylėti?

„Kadangi Dievas yra meilė, mes išsiskleidžiame savo pašaukime mylėdami. Nebijokite, Dievas tame kelyje duoda šimteriopai, ko mums reikia, ir linki geriausių dalykų“, – drąsino vienuolė. Anot jos, visada sunku apsispręsti. Tai natūralu, nes juk dideli sprendimai keičia gyvenimą iš esmės.

Vakaro metu vyko Švč. Sakramento adoracija, išpažinčių klausė broliai kapucinai Tomas Pilchas bei Mykolas Ferencas, kun. Kęstutis Genys ir kun. Liutauras Vilėniškis. Užtarimo malda meldėsi sielovados bendruomenės „Gailestingumo versmė“ nariai, dvasiniai pokalbiai vyko su seserimis Juozapa Živile Mieliauskaite ir Inga Rukaite, o giesme lydėjo maldos ir muzikos grupė „Naujas kraujas“ iš Vilniaus.

Renginį organizavo Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras ir Pašaukimų sielovados komanda.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune