Lietuvos jaunimas džiugią viltį patyrė piligrimystėje į Taizé (2022 08 05–16)
Paskelbta: 2022-08-19 11:01:38

Nuotraukos – Jono Pauliaus II piligrimų centro

Taizé bendruomenė Prancūzijoje kas savaitę pasitinka tūkstančius jaunų žmonių iš viso pasaulio. Rugpjūtį čia atvyko ir grupė iš Jono Pauliaus II piligrimų centro. Labai džiaugiamės, kad kartu keliavo Kauno arkivyskupijos jaunimas, jauni žmonės iš Pilviškių, Klaipėdos, Vilniaus ir Marijampolės ir net dvi šeimos su vaikais.

Per savaitę, kurią praleidome Taizé vienuolyne, turėjome galimybę Biblijos įvaduose bei mažose tarptautinėse grupelėse aptarti bendruomenės vyresniojo brolio Alois pasiūlymus šiems metams tema „Tapti vienybės kūrėjais“. Kalbėjome apie džiaugsmą priimti, dialogo puoselėjimą, supratimą, kad visi esame broliai ir seserys, solidarumą su visa kūrinija bei krikščionių vienybės troškimą.

Kiekvieną dieną drauge meldėmės pamaldose, kurios apjungė visų konfesijų krikščionis, dalyvavome įvairiuose teminiuose susitikimuose. Būdami tarp nuostabių Taizé kalvų, galėjome nurimti, grožėtis gamta, taip pat atrasti didžiulį bendrystės su kitais jaunais žmonėmis džiaugsmą.

Labai džiaugiamės šiltu Taizé bendruomenės priėmimu ir mūsų nuostabiais bendrakeleiviais, su kuriais galėjome pasidalyti savo džiaugsmais ir sunkumais. Grįžome pasistiprinę, išgyvenę bendrystę, tikėjimo džiaugsmą ir džiugią viltį!

Jono Pauliaus II pilgrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune