Šlovinimas seminarijos bažnyčioje: kiekvienas iš mūsų Dievui svarbus (2023 03 30)
Paskelbta: 2023-04-01 20:10:46

Kovo 30 d. vakare po įkvepiančių ir padrąsinančių katalikų evangelizacinės bendruomenės „Sion“ įkūrėjos, popiežiškosios Atsinaujinimo ir misijos Bažnyčioje tarnybos lyderės Michellės Moran konferencijų ir sušilę prie arbatos puodelio bei tarpusavio pasikalbėjimų kauniečiai stabtelėjo šlovinimo maldai Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje. Eilę metų vykstanti malda už Kauno miestą, Kauno arkivyskupiją ir mus visus sukviečia įsiklausyti, nurimti ir dėkoti Dievui už visa, kas dovanota. Taip pat dėkoti už kiekvieną žmogų, kuris Dievui yra svarbus. Šiame mieste Dievas veikia ir lieja savas malones.

Maldoje kunigas redemptoristas Rastislavas Dluhý sakė, kad „nesvarbu, esame vyrai ar moterys, mes ieškome Dievo meilės, prisilietimo ir Jo skambančio Žodžio“.

Kunigas redemptoristas Peteris Hertelis priminė 139 psalmę: „VIEŠPATIE, ištyrei mane ir pažįsti. Žinai, kada atsisėdu ir kada atsistoju, iš tolo supranti mano mintis. Stebi mano žingsnius ir mano poilsį, – pažįsti visus mano kelius.“ Tai it padrąsinimas mums, kad mes esame pažinti dar prieš mums leidžiantis į santykį su Kūrėju ir tokiu būdu esame priimti ir Jam svarbūs.

Šiuo metu pasaulis yra itin besikeičiantis ir daug aplink vyraujančio netikrumo ir nerimastingumo, tad itin svarbu šiame laike išlaikyti ramybę. Stabtelėti, suprasti, kas mums yra svarbu, ir nebijoti, nes nesame vieni. Bet tik nuo mūsų priklauso ar atsiliepiame į mylinčio Dievo kvietimą, kuris lauks, kiek reikės.

Šie maldos vakarai „Jei tiki, kad Dievas gali, ateik“ už miestą ir arkivyskupiją, į kuriuos kviečia Misijų mokyklos komanda, Kauno arkivyskupija, tėvai redemptoristai ir Kauno kunigų seminarijos bendruomenė, jau beveik dešimt metų vyksta kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį  seminarijos bažnyčioje.

Kviečiame jungtis į bendrą maldą  balandžio 27 d. 18.30 val. Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje. Dievas gali ir laukia kiekvieno atviros širdies.

Milita Žičkutė-Lindžienė,

Misijų mokykla

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune