Olimpiadoje „Garstyčios grūdas 2022“ – tikėjimo žinių iššūkis aštuntokams
Paskelbta: 2022-05-20 10:12:33

Jau tradicinė tampa Kauno arkivyskupijos mokyklose pavasarį vykstanti 8-ų klasių tikybos olimpiada „Garstyčios grūdas“. Ši olimpiada – tai puiki proga aštuntokams patikrinti savo žinias, o mokytojams – dar kartą žvilgtelėti, ar tinkamai mokiniai įsisavino 5–8 klasių programos žinias. Šiais metais tai jau buvo aštuntoji olimpiada. Per karantiną dalyvavimas olimpiadoje, nors ir nuotoliniu būdu, buvo sumažėjęs, tačiau šiais metais vėl įsitraukia daugiau mokinių iš įvairių Kauno arkivyskupijoje veikiančių mokyklų.

Šių metų olimpiadoje dalyvavo 178 aštuntokai iš 20 mokyklų. Kovo–balandžio mėnesiais aštuntokai atliko olimpiados užduotis mokyklose. Mokiniai olimpiados metu turėjo prisiminti, kas yra sakramentas, nuodėmė, sąžinė, nuolankumas, homilija, Dekalogas, Sekminės, apreiškimas, ekumenizmas, dorybės, kokios religijos yra monoteistinės ir daug įvairių kitų dalykų. Mokiniai teisingą atsakymą galėjo pasirinkti iš pateiktų keturių variantų. Praktikuojančiam tikinčiajam šie klausimai atrodo lengvi, tačiau kai kuriems aštuntokams tai buvo tikras iššūkis.

Balandžio 20 d. tikybos mokytojų metodinio būrelio komisija susirinkusi patvirtino dalyvavusių jaunuolių balus ir 21-ą geriausius balus surinkusį mokinį. Jiems teko olimpiados diplomai ir atminimo suvenyrai. Peržvelgiant rezultatus, vertinimo komisijai buvo džiugu, kad šiandienos jaunuoliai puikiai išmano Bažnyčios istoriją, teologiją, liturgiją.

Geriausius mokinius olimpiadai ruošė mokytoja metodininkė Jolanta Kiudulienė, mokytoja metodininkė sesuo Gražina Dapšauskytė, vyresnioji mokytojas Antanas Vasilius, mokytoja metodininkė Vilma Garličionok, vyresnioji mokytoja sesuo Veronika Višimerskaitė, vyresnioji mokytoja Lina Vaicekauskaitė, mokytoja Aušrinė Pabiržienė, mokytojas Gytis Balčiūnas, mokytoja Justina Jancevičiūtė, mokytoja Audra Jakušovienė ir mokytoja metodininkė Jūratė Bagdonavičienė.

Kitiems olimpiados dalyviams ir jų mokytojams įteikti padėkos raštai.

Olimpiados „Garstyčios grūdas 2022“ rezultatai  PDF 

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune