ŠIRDIS IR KŪNAS IŠ TIESŲ GYVI. Į susitikimą lytiškumo tema kviečia Akademinės sielovados bendradarbiai (rugsėjo 29 d., vyksta registracija)
Paskelbta: 2021-09-21 19:26:52

Rugsėjo 29 dieną VDU akademinės sielovados bendradarbiai su tėvais redemptoristais organizuoja dviejų dalių susitikimą lytiškumo tematika.

18.30 val. „Sudaužyta širdis gali mylėti!“ (sužeistas lytiškumas: džiaugsmas pasiduoti ir integralumas)
20.15 val. „Būti iš tiesų savimi“ (drąsa išgyventi lytiškumą: laisvė dovanoti(s))

Susitikimai vyks Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje (Papilio g. 5, III a.) anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Registracijos nuoroda čia: 

Dėl pandemijos dalyvauti renginyje galima tik su:
• Galimybių pasu (galima atsisiųsti www.gpasas.lt arba atsiimti Registrų centro padalinyje);
• ES skaitmeniniu COVID-19 pažymėjimu (galima atsisiųsti www.esveikata.lt arba kreiptis į šeimos gydytoją ar sveikatos priežiūros įstaigą);
• kitu sveikatos priežiūros įstaigos išduotu dokumentu, patvirtinančiu žmogaus pasiskiepijimą nuo COVID-19 arba tai, kad asmuo yra persiregęs COVID-19 (patvirtinta PGR tyrimu arba teigiamu antikūnų tyrimu), arba atlikęs PGR tyrimą ir gavęs neigiamą atsakymą, kuris galioja 48 val. (nuo ėminio paėmimo momento).

Negalinčius prisijungti gyvai kviesime jungtis virtualiai – VDU akademinės sielovados feisbuko kanalu ir Kauno arkivyskupijos Youtube bei feisbuko kanalais. Norinčius gauti susitikimo įrašą kviečiame registruotis ir apie tai nurodyti registracijos nuorodoje.

Plačiau apie renginį

Priimti savo lytiškumą, gebėti bendrauti jaučiantis saugiai, be jokių baimių, išankstinių nuostatų ir išgyti iš skausmingų patirčių – visa tai įmanoma! Šiose srityse jau ne pirmus metus darbuojasi mūsų svečiai – Andrew Comiskey, Abbey Foard ir Marco Casanova. Visi trys yra be galo charizmatiškos asmenybės, per Dievo malonę pajėgę priimti ir peržengti savo sužeidimus tiek susidurdami su bendravimo iššūkiais, tiek siekdami atpažinti ir priimti savo tikrąjį lytiškumą. Mūsų svečiai entuziastingai dalijasi savo patirtimi, Dievo malone ir neša gyvą viltį kiekvienam, atsiliepusiam į Jo kvietimą.

Platesnė informacija apie svečius

Andrew Comiskey turi teologijos magistro laipsnį, yra sukaupęs didžiulę vidinio gydymo tarnystės patirtį, dirbdamas su asmenimis, turinčiais sužeidimų lytiškumo ir santykių srityse. Jis yra „Dykumos versmių“ tarnystės / „Gyvojo vandens“ programos (angl. Desert Stream / Living Waters Ministries) įkūrėjas. Ši tarnystė teikia daugialypę pagalbą sužeistiems asmenims. Andrew tarnystė auga tiek dėl jo paties įsipareigojimo įveikti homoseksualumą, tiek dėl siekio būti geru vyru žmonai Anetei, keturių vaikų tėvu ir penkių anūkų seneliu. Jis yra knygų „Siekiant lytiškumo vienovės“ (angl. Pursuing Sexual Wholeness), „Stiprybė silpnume“ (angl. Strength in Weakness), „Nuogas pasidavimas: grįžti namo į tikrąjį mūsų lytiškumą“ (angl. Naked Surrender: Coming Home to Our True Sexuality) ir „Gyvojo vandens“ gydymo programos autorius. Andrew siekia, kad Bažnyčia būtų visuotinė ir šventa, nuotaka, pasirengusi priimti Jėzų. Andrew tarnauja Šv. Tomo Moro parapijoje Kanzaso mieste, Misūrio valstijoje. Po daugiau nei keturių dešimtmečių tarnystės Andrew iki šiol visa širdimi priima gailestingumą ir juo dalijasi su nusidėjėliais lytiškumo srityje, tokiais pat, kaip jis.

Abbey Foard – humanitarinių mokslų magistrė, licencijuota profesionali konsultantė, daugiau nei dešimtmetį darbuojasi vidinio gydymo tarnystės srityje. Atradusi Kristaus galią išgydyti per bendruomenę ir taip savo gyvenime patyrusi ortodoksinę formaciją, ji yra pasiryžusi pasiūlyti tą patį ir kitiems. Abbey šiuo metu yra „Dykumos versmių“ tarnystės vykdomoji direktorė Kanzaso mieste (Misūrio valstija). Ši tarnystė rūpinasi, kad Bažnyčia galėtų suteikti pagalbą asmenims, sužeistiems lytiškumo ir santykių srityse. Turėdama profesionalios konsultantės licenciją, Abbey taip pat atlieka privačią praktiką Kanzaso mieste. Ji deda visas pastangas, kad padėtų žmonėms tapti iš tiesų visaverčiais lytiškumo ir santykių srityse, ypač per susitikimą su Dievu, kuris įpynė savo dieviškąją prigimtį į visus aspektus, susijusius su lytimi, lytiškumu, meile bei intymumu.

Marco Casanova yra baigęs filosofijos ir teologijos studijas Filadelfijos arkivyskupijos Šv. Karolio Baromėjo seminarijoje, turi teologijos magistro laipsnį. Palikęs kunigystės formaciją, jis prisijungė prie „Dykumos versmių“ tarnystės komandos. Dabar, būdamas tarnystės vykdomosios direktorės pavaduotoju, Marco glaudžiai bendradarbiauja su Andrew Comiskey lytiškumo ir santykių sužeistumų gydymo srityje tiek savo šalyje, tiek ir užsienyje. Jis tarnauja Dievo Motinos Gerosios Patarėjos parapijoje Vestporte, Misūrio valstijoje. Entuziastingai rūpindamasis, kad vidinio gydymo būdai pasiektų jaunus suaugusiuosius katalikus Kanzaso mieste ir už jo ribų, Marco trokšta padėti kuo daugiau tikinčiųjų įsijungti į šią tarnystę.

VDU akademinės sielovados bendradarbių informacija  

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune