Gegužės 28 d. Vyrų maldos ir piligrimystės akcija „Kaunas–Šiluva“ – už Ukrainą (registracija iki gegužės 21 d.)
Paskelbta: 2022-05-11 12:06:59

Gegužės 28 dieną rengiama vyrų maldos ir piligrimystės akcija už kovojančią Ukrainą. Tai vyrų žygis iš Kauno į Šiluvą, kuris truks vieną parą.

Žygio pradžia – gegužės 28 d., šeštadienį, 8 val. šv. Mišiomis Kauno arkikatedroje. Po Mišių 9.15 val. šalia Vyčio skulptūros malda su Kauno arkivyskupu Kęstučiu Kėvalu už Ukrainą, giedami Lietuvos ir Ukrainos himnai.

Vėliau į žygį iš anksto užsiregistravę vyrai išeina į 28 val. trukmės ištvermės piligrimystę iki Šiluvos (100 km nuo Kauno).



Žygyje bus nešamas kryžius, kalbamas Rožinis, Švč. Mergelės Marijos litanija, o užbaigiant žygį – Kryžiaus kelias per Šiluvos šilą. Žygis baigiamas Šiluvoje gegužės 29 d. 14 val. Mišiomis.

Galima žygiuoti dalį arba visą kelią:
- 50 km nuo Kauno iki Čekiškės (pabaiga 21 val.);
- arba 100 km einant iš Kauno į Šiluvą (finišas Šiluvoje sekmadienį 14 val).

Registracija ir daugiau informacijos apie žygį čia >>. Registracija baigiama gegužės 21 d. Telefonas pasiteirauti  8 629 51 775 (Antanas).

Vyrų žygio „Kaunas–Šiluva“ tradicija prasidėjo prieš 10 metų. Jis pirmą kartą buvo organizuotas nuotykių ištroškusių jaunų katalikų (kurie, pagal analogiją su „Žiedų valdovo“ istorija, padėjo būsimam jaunikiui nunešti žiedą į Šiluvą). Misija pavyko, ir vėliau kasmet žygis pritraukdavo vis naujų vyrų, kurių širdys mėgo maldą, vyrišką bendrystę ir nuotykius Lietuvoje.

 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune