Malda už gyvybės kultūrą ir mokytojus, kuriuos sutikome savo tikėjimo kelionėje (2022 11 23)
Paskelbta: 2022-11-25 09:40:39

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Arkivyskupijos mokytojų maldos trečiadienį Kauno arkikatedroje šv. Mišioms vadovavęs arkivyskupo sekretorius bei kurijos vicekancleris kunigas Vincentas Lizdenis kvietė melstis už visus jaunimo ugdytojus – mokytojus, katechetus, šventą jų darbą, prisimenant taip pat ir tuos, kuriems esame dėkingi mūsų visų tikėjimo kelionėje.

Šią dieną, kuri buvo minėta ir kaip Negimusio kūdikio diena, kunigas Vincentas ragino pačia karščiausia malda melstis už gyvybės išsaugojimą visais būdais nuo pat žmogaus gyvenimo pradžios iki pabaigos ir kad rastume būdų, kaip puoselėti gyvybės kultūrą.

Evangelijos pagal Luką (Lk 21, 12–19) kontekste kunigas Vincentas savo homilijoje atkreipė dėmesį į čia minimus persekiojimus, kurie ištiks ir ištinka krikščionis. Persekiojimas – tai velnio darbas ir visiškai nebūdinga Dievui savybė, nors Jis mus mato kiekvieną akimirką. Visi turime vidinį troškimą būti žmonėmis. Žmogus tampa žmogumi per kitus žmones, o labiausiai – tik žvelgdamas į Dievą.

Gailestingumo Tėvui buvo skirti šios dienos Mišių maldavimai, meldžiantis už Bažnyčią, kad skleistų gyvybės Evangeliją, už kūdikių besilaukiančias mamas, kad su pasitikėjimu priimtų naują gyvybę ir gautų reikalingą pagalbą, už įstatymų leidėjus, už sveikatos ir socialinės apsaugos, švietimo ir žiniasklaidos darbuotojus, kad savo darbu liudytų pagarbą žmogaus orumui, už visus sužeistus nuodėmės žmogaus gyvybės atžvilgiu.

Maldą lydėjo Miglės Lipavičienės ir jaunimo giesmės. Mokytojai į šį maldos vakarą rinkosi dar prieš šv. Mišias, kartu praleisdami valandėlę prie išstatyto Švenčiausiojo Sakramento.

Atšventę pirmąjį Advento sekmadienį, arkivyskupo Kęstučio Kėvalo lapkričio 30 dieną esame kviečiami į adventinio Susikaupimo vakarus Kauno arkikatedroje >>.

Šie vakarai vyks trečiadieniais. Jie prasidės 17 val. sakoma konferencija, po jos – Švenčiausiojo Sakramento adoracijos pusvalandis. 18 val. švęsime Eucharistiją. Iš tiesų negalintys dalyvauti gyvai galės tai padaryti per transliacijas arkivyskupijos bei Delfi kanalais.

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune