Svečių namai VILLA KAUNENSIS: laikinas prieglobstis besigydantiems onkologines ligas
Paskelbta: 2020-11-30 10:55:31

Žmonės, sergantys onkologinėmis ligomis ir besigydantys Kaune, tačiau atvykstantys iš kitų Lietuvos vietų, turi galimybę nemokamai apsistoti arkivyskupijos Svečių namuose „Villa Kaunensis“ Čia laikinai ir nemokamai ilgesniam ar trumpesniam laikui apsigyvena beveik 30-ies rajonų Lietuvoje gyventojai, ambulatoriškai besigydantys LSMU ligoninės Kauno klinikų Onkologijos ir Hematologijos klinikoje.

Jaukūs kambariai, ramybė, supančios gamtos ir senosios architektūros harmonija – ši fizines ir dvasines jėgas atgauti padedanti aplinka ypač pasitarnauja nemokamą apgyvendinimą „Villa Kaunensis“  pasirenkantiems rajonų gyventojams tuo laikotarpiu, kai jiems taikomos gydymo procedūros, kai jie turi apsilankyti pas gydytoją konsultacijoms. Tai padeda išvengti kasdienių kelionių į namus atokesniuose rajonuose, kurios gali būti per sunkios dėl sveikatos būklės, finansinių ar kitų galimybių.

Kas kviečiami apsistoti?

Pasak VILLA KAUNENSIS vadovo Pauliaus Čereko, čia nemokamai gali apsistoti žmonės, kuriems yra skirtas ambulatorinis gydymas ar vienkartiniai vizitai pas gydytojus Kauno klinikų Onkologijos ir Hematologijos klinikoje konsultacijoms. Čia jų pacientai gali apsigyventi visam gydytojų onkologų paskirtam gydymosi laikotarpiui arba vienai / kelioms naktims. Šiuose namuose visą tyrimo ar gydymo laikotarpį apsigyvenantys tėvas (ar motina) su vaiku apgyvendinamas kaip vienas žmogus, ir už paslaugą papildomai mokėti nereikia.

Kaip atsirado nemokamo apgyvendinimo galimybė?

Arkivyskupijos Svečių namai kaip partneris dalyvauja projekte pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę Nr. 08.4.2-ESFA-K-629 „Bendradarbiavimo skatinimas sveikatos netolygumų mažinimo srityje“, kurį įgyvendina Kaniterapijos pagalbos centras kartu su VšĮ „Aukodeita“ Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Kauno Šv. Jurgio konventu, Kauno M. K. Čiurlionio LIONS klubu, taip pat ir Kauno kunigų seminarija. Tai pagalba onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms, kompleksiškai atsiliepiant į jų psichologinius, socialinius bei dvasinės paramos poreikius šiuo nelengvu metu ir padedant jiems sveikti. 

Kokių rajonų gyventojai gali kreiptis nemokamo apgyvendinimo Svečių namuose?

Tokios nemokamos paslaugos pagal minėtą projektą teikiamos 28 šalies savivaldybių gyventojams, sergantiems onkologinėmis ligomis ir besigydantiems LSMU ligoninės Kauno klinikų Onkologijos ir Hematologijos klinikoje. Tai Akmenės r. sav., Alytaus r. sav., Biržų r. sav., Ignalinos r. sav., Jonavos r. sav., Joniškio r. sav., Kaišiadorių r. sav., Kalvarijos sav., Kazlų Rūdos sav., Kelmės r. sav., Kupiškio r. sav., Kėdainių r. sav., Lazdijų r. sav., Molėtų r. sav., Pagėgių sav., Pakruojo r. sav., Pasvalio r. sav., Radviliškio r. sav., Rokiškio r. sav., Šakių r. sav., Šalčininkų r. sav., Šiaulių r. sav. , Šilutės r. sav., Širvintų r. sav. , Trakų r. sav., Varėnos r. sav., Vilkaviškio r. sav., Zarasų r. sav. gyventojai.

Kaip pasinaudoti šia galimybe atsiduriantiems ligos situacijoje ir gyvenantiems toliau nuo Kauno?

Į Svečių namus nukreipiami tie ligoniai, kurie turi Onkopsichosocialinės pagalbos tarnybai skirtą sveikatos priežiūros specialisto (gydytojo arba medicinos psichologo) išduotą siuntimą (F27a) su ligos kodu (TLK-10 C00-C97). Būtent toks siuntimas laiduoja galimybę gauti paslaugas pirmumo teise. Išankstinė registracija vyksta darbo dienomis, 10–16 val., tel. 8 686 42 377. Papildomos informacijos galima teirautis el. p. onkotarnyba@gmail.com.

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune