Vasaros stovykla jaunimui: Tavo darbai, Viešpatie, nuostabūs ir didingi! (plg. Apr 15) (2022 07 25–31)
Paskelbta: 2022-08-16 09:25:39

Nuotraukos – Margaritos Vebeliūnaitės

Devintąjį kartą Zalensų sodyboje skambėjo stovykla „Esi vertas daugiau“. Liepos 25–31 d. 12–18 metų jaunuoliai susitiko pažinti bei patirti ištikimosios Dievo meilės – šioje stovykloje atsigręžta į kvietimą mylėti „visa širdimi, visa siela, visu protu ir visomis jėgomis“ (Mk 12, 30).

Stovykloje 80 dalyvių ir 44 savanorių komanda narstė karštutėles temas: savivertė, jausmai ir emocijos, romantiniai santykiai, įsimylėjimas ir meilė, skaistumas, skaisti draugystė, skaitmeniniai iššūkiai, priklausomybės. Vitos ir Mindaugo Balčiūnų, Jovitos ir Roko Balsių bei Ievos ir Igno Šiugždinių šeimos – rimtas lobynas. Pastarąjį papildė Kauno rajono Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos, Skaitmeninės etikos centro lektorės, Ričardas Pagojus, Ringaudas Palubinskas, Goda Šedvilaitė-Intė, Karolis Eidikis, Karolina Sutkutė ir Agnė Nazarenko.

Smalsu, ką veikėme teminių susitikimų metu? Nemenkame sąraše – telefoninė fotografija, lėkščiasvydis, žvakių gamyba, pieno kokteilių degustacija, skautavimas. Kartu su Nerijumi Murausku pasivaikščiota finansų valdyme, o KTU Studentų mokslinė draugija palydėjo cheminių eksperimentų metu. Pilnutėliame sąraše lindihopo pamokos su Ramvydu ir Lina, keramika su Indraja Raudonikyte, šokiai su studija „Time to Show“, pamokos apie tvarumą su „Sekūnda“.

Savojo džiaugsmo kišenėse pasiliekame ir Erikos bei Česlovo Kriščiūnų šeimą. Sukomės ratu ir tikrame laidos „Duokim garo“ filmavime.

Padėka meilės mokiniams ir mokytojams, kartu stovyklavusiems ar patarnauti atvykusiems kunigams, Kunigų seminarijos auklėtiniams, broliams vienuoliams ir sesei vienuolei. Neišsemiamas ir šis šaltinis: bendruomenės „Gailestingumo versmė“ ir „Gyvieji akmenys“, maldos ir muzikos grupė „Naujas Kraujas“, Jeronimo ir Eglės Serebrinskų šeima. Jūs mums – tvirtumo ir kantrybės pavyzdys.

Ištikimai meldžiamės ir už stovyklos rėmėjus. Tai LKRŠ fondas, UAB „Anno“, S. Videikos įmonė „Santera“, UAB „Wilara“, E. Adomaitytės įmonė, MB „Agrožiedas“, „La-fa sėdmaišiai“, UAB „Art Glacio“, UAB „Naujasis Nevėžis“, ŽŪB „Nematekas“, UAB „Ekskomisarų biuras“, UAB „Info S“, UAB „Manrasta“ bei gausus būrys privačių asmenų.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune