Pašaukimų sielovados komanda Palemono parapijos namuose pasitiko naująjį sezoną!
Paskelbta: 2024-09-26 14:17:28

Nuotraukos – Pašaukimų sielovados komandos

Rugsėjo 25 d. Kauno arkivyskupijos Pašaukimų sielovados komanda pradėjo naująjį sezoną.

Jaukų rudens vakarą komanda susitiko Palemono parapijos namuose, kur atsakingasis už Pašaukimų sielovadą kunigas Liutauras Vilėniškis šventė Šv. Mišias su savanorių komanda.

Po to visi, kaip šeima, susėdo prie vaišių stalo. Šventinėje vakarienėje spėjo dalyvauti ir Palemono parapijos klebonas kunigas Renaldas Šumbrauskis su vikaru kunigu Gyčiu Petru Stumbru.

Kaip visada, didelę „pašaukimiečių“ šeimą gardžiais patiekalais lepino Pašaukimų sielovados koordinatorė sesuo Loreta Armalytė. Skanavome firminės moliūgų sriubos, minkštučio cukinijų omleto, gardžios skumbraitės bulvių pataluos, įmantrių užkandukų su grybų įdaru ir krapų pabarstukais, o desertui buvo patiektas burnoje tirpstantis naminis „Tinginys“ ir šviežutėlaitis „Medučio“ tortas. Visi sotūs ir laimingi!

Vakarodama komanda aptarė ateities planus, lūkesčius, pasidžiaugė jau nuveiktais darbais.

Savanoriams buvo padėkota už jų neatlygintinai skiriamą laiką ir nuoširdžias pastangas skleidžiant Pašaukimų sielovados kultūrą Lietuvoje.

„Ačiū Dievui ir kiekvienam iš jūsų, kad jau ne vienerius metus kartu darbuojatės Pašaukimų sielovadoje! Jus labai branginu ir kiekvieną stipriai apkabinu!“ – sakė Pašaukimų sielovados koordinatorė sesuo Loreta.

Pastiprinimą komandai skyrė ir kunigas Liutauras.

„Liudykite Dievą savo gyvenimu. Ten, kur esate, su tokiomis galimybėmis, kokias turite. Ar žinote, kur sunkiausia vykdyti misiją? Namuose! (...) Esate pašaukimų misijos bendradarbiai, turite nestokoti Kristaus Dvasios savyje – tai yra tikroji laisvė. Priklausymas Dievui yra tikroji laisvė. Arba esame laisvi nuo Piktojo ir priklausome Dievui, arba atvirkščiai. Mūsų pasirinkimas. Eikite su Dievo galia ir darykite gerus darbus!“ – į naująjį sezoną savanorius palydėjo kunigas L. Vilėniškis.

Naujame sezone laukia jau tradicija tapusios ir keliaujančios po Lietuvą „Šventosios valandos“ už pašaukimus; Samuelio kursas, Pašaukimų savaitė, Keliaujanti pašaukimų stovykla, žygiai jaunimui, ministrantų stovykla ir kt.

Šiuo metu kviečiame registruotis į Samuelio kursą, informaciją plačiau rasite čia >>

Daugiau informacijos apie Pašaukimų sielovadą  – FB paskyroje

Skirmantė Javaitytė

 

 

 

 

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune