ŠILUVA: Šiluvos piligrimų takais galima keliauti išsinuomotais dviračiais. Akcija „Pavadinkime dviratį savo mylimo šventojo vardu“
Paskelbta: 2021-05-04 11:28:48

Šiluvos šventovė praneša, jog šiemet į Šiluvą kviečiama atvykti sužymėtais penkiais gyvosios piligrimystės maršrutais. Atlikus maldą kojomis, šventovėje yra erdvės, kuriose kiekvienas gali rasti minutę ramybei, susikaupimui, žvakeles su intencija užsidegti Šviesos koplytėlėje, dvasios ir fizinių žaizdų išgydymo melstis Ligonių Sveikatos koplytėlėje, taip pat drauge pažinti apylinkes. Šventovės žinia sklinda, nešdama džiaugsmą, kviečiant ne tik būti, tačiau ir keliauti, atrasti, pažinti. Todėl nuo gegužės mėnesio kviečia leistis į ekologiškas patyrimines vietos pažinimo keliones dviračiais.

Šios netaršios ir fizinį aktyvumą skatinančios susisiekimo priemonės jau pasiekė Šiluvą ir dviračius galima išsinuomoti Šiluvos piligrimų centre. Norima, jog šie Lietuvoje gaminti dviračiai pasiektų vietos gyventojus ir lankytojus bei suteiktų dar vieną galimybę kontempliatyviai keliauti piligriminiais keliais link Tytuvėnų, pasigrožėti koplytėle ties Žaiginiu, nuvykti link įspūdingo tilto Lyduvėnuose ir atrasti dar daugelį kitų visai greta esančių širdžiai ir akiai patrauklių vietų.

Norint, jog šie dviračiai Šiluvoje įsikurtų ilgam laikui, kviečiame drauge prisidėti prie jų įsigijimo ir nepamiršti, jog visos mūsų kelionės yra lydimos maldų. Tad junkimės į Šiluvos puoselėjimo kelionę ir 10 dviračių pavadinkime mylimų šventųjų vardais. Kviečiame skiriant auką nurodyti šventojo vardą ir birželio 5 d., Tėvo dienos išvakarėse, bus paskelbti šventųjų vardai, kurie globos mus kelionėse.

Aukas galima pervesti į VšĮ Šiluvos piligrimų centro sąskaitą LT217300010167286751 paskyroje nurodant – auka dviračiams (ir šventojo vardas). Sudalyvavus akcijoje ir pervedus auką, raginame dar šventojo vardą parašyti ir el. paštu komunikacija@siluva.lt

Į Šiluvoje esančią Švč. Mergelės Marijos Gimimo baziliką veda Gailestingumo durys, ant kurių parašyta: „Jei eisi pro jas kaip turistas, išeik kaip piligrimas. Jei slenkstį peržengsi kaip piligrimas, išeik kaip gailestingumo žmogus.“ Perženkime slenksčius ir drauge kurkime bei puoselėkime Šiluvą.

Parengta pagal Šiluvos šventovės informaciją

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune