Kovo 24 d. du seminarai – drąsesnei misionieriškai tarnystei bei Šventojo Rašto pažinimui
Paskelbta: 2022-03-17 13:20:35

Kovo 24 d. Kauno arkivyskupijos kurijos sielovados bendradarbiai kviečia į du susitikimus su ypatingu misionieriumi iš Škotijos – Colinu Symesu. Kai kam jis jau bus pažįstamas iš Šv. Juozapo metų ciklo susitikimo. Be to, jo komentarai lydi tuos tūkstančius žmonių, kurie dalyvauja ar jau dalyvavo iššūkyje – perskaityti Šventąjį Raštą per metus.

Colinas Symesas (Colin Symes) yra žymus Šventojo Rašto žinovas, krikščionių vienybės puoselėtojas. Gyvena Edinburge. Su užsidegimu mokosi kalbų (moka jų jau beveik 14), studijuoja Bažnyčios istoriją ir rašo giesmes bei poeziją. Jis tarnavo dviejų Edinburgo bažnyčių bendruomenėse ir atliko įvairias tarnystes. Jo tarnystė daugelį metų dažnai apėmė vadovavimą, Bažnyčios ugdymą, misijų programas, pamokslavimą ir paramą kitiems.

Be to, Colinas Symesas yra ilgametis gatvės pastoracijos bendradarbis, savo gyvenimą paskyręs misijai liudyti Dievo meilę bei gailestingumą.


Kovo 24 d. 14 val. susitikimas tema KAIP DALYTIS GERĄJA NAUJIENA SUNKIAIS LAIKAIS.

Susitikimas skirtas institucijose, parapijose dirbantiems ar į aktyvią tarnystę įsitraukusiems žmonėms Pandemija, liga, karo veiksmai, pabėgėliai, liberalumas ir kitos situacijos gali gąsdinti arba kaip tik – įkvėpti misijai. Vilties misionierių šiame laike reikia dar labiau nei anksčiau. Tad kaip neprarasti vilties bei pasitikėjimo Dievu ir nešti Gerąją Naujieną? Seminare išgirstos patirtys ir pasidalijimai skiriami įkvėpti dar drąsesnei misionieriškai tarnystei savo aplinkoje.

Registruotis čia >>

Kovo 24 d. 18 val. susitikimas tema DIEVAS KALBA ŠIANDIEN.

Susitikimas atviras visiems besidomintiems Šventuoju Raštu ir ypač tiems, kurie skaitydami susiduriame su įvairiausiais klausimais.

Colinas Symesas ne tik kalbės apie Dievo žodžio skaitymą, bet ir atsakys į kylančius klausimus. Šio Šventojo Rašto žinovo ir krikščionių vienybės puoselėtojo komentarai lydi ir dalyvaujančius metinėje Biblijos skaitymo programoje .

Per visus 2021-uosius daugiau kaip 2 tūkst. žmonių Lietuvoje priėmė iššūkį – atsiliepė į kvietimą per metus perskaityti visą Šventąjį Raštą. Iššūkis tęsiasi – šiais metais visą Bibliją pasiryžo perskaityti daugiau nei tūkstantis žmonių. Šie komentarai parengti ir neatlygintinai leisti naudotis mūsų ilgamečio bičiulio, misionieriaus Colino Symeso, o šį kartą turime puikią galimybę išgirsti jį ir gyvai bei užduoti mums rūpimų klausimų.

Registruotis čia >>

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune