PAKRIKŠTYTI IR SIUNČIAMI: ypatingajam MISIJŲ mėnesiui artėjant. Pradėkime jau dabar!
Paskelbta: 2019-07-01 12:45:34

Nuotrauka – Jono Pauliaus II piligrimų centro

Šių metų rudenį bus minimos Katalikų Bažnyčios misijų pasaulyje programinio dokumento – popiežiaus Benedikto XV apaštališkojo laiško Maximum illud paskelbimo šimtosios metinės, dėl to popiežius Pranciškus šių metų spalį paskelbė ypatinguoju Misijų mėnesiu. Trokšdamas atnaujinti Bažnyčios misijinį įsipareigojimą, šiam mėnesiui ir ypač mums skyrė savo žinią „Pakrikštyti ir siunčiami: Kristaus Bažnyčios misija pasaulyje“ (skaityti čia >>).

Lietuvos nacionalinė misijų tarnyba, bendradarbiaudama su Kauno arkivyskupija, redemptoristais ir Katalikų interneto tarnyba, sukūrė interneto svetainę misijos.katalikai.lt, kurioje galime rasti įvairios medžiagos, padėsiančios pasiruošti Ypatingajam misijų mėnesiui. Apie tai plačiau >>. 

Ypač svarbu niekada neužmiršti, kad visi esame atsakingi už Kristaus skelbimą pasaulyje, kad Krikšto sakramentas mus įpareigoja skelbti pasauliui mirusį ir prisikėlusį Jėzų Kristų. Toks siuntimas suteiktas kiekvienam iš mūsų.

„Kuris myli, leidžiasi į kelią, yra raginamas išeiti iš savo ribotumo, yra traukiamas ir traukia, dovanoja save kitam ir užmezga gyvybę teikiančius santykius. Nė vienas nėra nenaudingas ar nesvarbus Dievo meilei“, – rašo popiežius savo žinioje.

Dėl to kviečiame drąsiai atsiliepti į popiežiaus Pranciškaus kvietimą ir jau nuo dabar rengtis ypatingajam Misijų mėnesiui. Gyvenimas per trumpas neevangelizuoti, tad drąsos!

Pradėkime jau dabar! Kad ir kur būtum, kasdien  pasidalink su draugais medžiaga, kurią rasi šiame Miesto misijų feisbuko paskyroje >>  ir tapk misionieriumi savo aplinkoje.

Spalio 1 d., minint Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresę, ypatingojo MISIJŲ MĖNESIO atidarymas Kaišiadorių katedroje su Lietuvos vyskupais. Ypač kviečiami dalyvauti Gyvojo Rožinio nariai, katalikiškos mokyklos ir visų Lietuvos vyskupijų tikintieji.

Spalio 10–13 d. ypatingąjį MISIJŲ mėnesį švęsime Kauno arkivyskupijoje: programa Kauno arkikatedroje ir Šiluvos bazilikoje >>, skirta vaikams, jaunimui, maldos grupėms, venuolijoms, kitoms bendruomenėms ir kiekvienam. Dalyvauja misionieriai iš Didžiosios Britanijos. 

Arkivyskupijos kurijos sielovados bendradarbiai 

 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune