JAUNIMUI! Startuoja naujas SAMUELIO kurso sezonas (registracija iki lapkričio 1 d.)
Paskelbta: 2021-10-06 11:10:23

VDU akademinės sielovados bei Kauno arkivyskupijos pašaukimų ugdymo bendradarbiai kviečia jaunimą (18–35 m.) į SAMUELIO kursą, šiemet vykstantį jau penktąjį sezoną. Pirmasis ciklo susitikimas lapkričio 7 d.

SAMUELIO kursas suteikia erdvę jauniems suaugusiesiems (18–35 m.) keliauti tikėjimo kelionę. Dalyvaujantieji kurse pirmiausia auga suvokimu, ką jiems reiškia apsispręsti kaip krikščionims; antra, dalyviai, baigę šią programą, aiškiau suvokia Dievo valią savo gyvenime.

Registracija iki lapkričio 1 d. el. p. pasaukimai.lt@gmail.com. Daugiau informacijos mob. +370 613 13 018 (ses. Loreta).

Kam skiriamas SAMUELIO kursas?

Jis skirtas visiems ieškantiems asmeniškesnio ryšio su Dievu, turintiems troškimą melstis su Šventuoju Raštu, ieškantiems pašaukimo ir ketinantiems daryti pamatinius apsisprendimus savo gyvenime. Jis skirtas ir tiems, kurie nori pagilinti asmeninę maldą arba giliau pažvelgti į savo širdį, stabtelėti kasdienybėje ir padedami dvasinio palydėtojo atrasti, kuo dega širdis. Skirta ir tam jaunam žmogui, kuris ieško savo profesinio pašaukimo. Šis kursas atviras ir tiems, kuriems rūpi karjera, kurie trokšta save išbandyti misijoje ar savanorystėje.

Kaip vyksta?

Samuelio kursas prasideda lapkričio mėnesį ir trunka 9 mėnesius. Susitikimai vyksta kas tris savaites, sekmadieniais 17 valandą. Juose dalyviai kviečiami melstis su Šventuoju Raštu, dalytis grupelėse, išklausyti kviestinį svečią (ar svečius) apie pašaukimo kelionę (liudija kunigai, pašvęstieji, šeimos). Viso kurso metu dalyviai turi savo asmeninį dvasinį palydėtoją. Svarbi dalis – kurso pabaigoje vykstančios tylos rekolekcijos.

Kursas planuojamas vykdyti gyvai, atsižvelgiant į valstybės siūlomas rekomendacijas pandemijos metu. Pasikeitus aplinkybėms, kursas persikels į virtualią zoom.us platformą. Taip pat ir tiems, kurie negalės atvykti į Kauną, kiekvieną kartą bus galimybė jungtis per zoom.us.

VDU akademinės sielovados bei Kauno arkivyskupijos pašaukimų ugdymo bendradarbių informacija

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune