Sinodinis susitikimas kurijoje: kaip Bažnyčiai nešti viltį šiuo metu (2022 03 03)
Paskelbta: 2022-03-04 11:08:16

Nuotraukos – Vaidos Spangelevičiūtės-Kneižienės

Kovo 3 d. kurijoje rinkosi arkivyskupijos Sinodinė grupė. Šio susitikimo anksčiau numatyta tema buvo pakoreguota pastarųjų įvykių Ukrainoje. Buvo aptarti klausimai, kokia yra Bažnyčios misija tokiomis išbandymo valandomis ir kaip tinkamai išnaudoti šį laiką Gerajai naujienai skelbti, dalytis viltimi bei pagalba.

Įvairioms profesinių darbų ar tarnysčių visuomenėje ir Bažnyčioje sritims atstovaujantys šios sinodinės grupės nariai drauge su arkivyskupu Kęstučiu Kėvalu dalijosi mintimis, jog dabar ypač metas mažiau galvoti apie save, nepasiduoti nerimui ar panikai, o telktis į tai, kokią pagalbą suteikti jos reikalingiems.

Iš vienuolynų pradėjo sklisti idėja apie besitraukiančiųjų iš karo Ukrainoje priėmimą (galvojant, jog tarp jų gali būti ir vienuolių, kurie neteks stogo virš galvos). Konstatuota, jog tikrai yra didelis žmonių noras įsitraukti į pagalbos organizavimą. Žmonės nori padėti, gerai supranta, kad šiuo laiku ypač svarbi ir malda. Buvo pranešta, jog Raseinius jau pasieks pirmieji vaikai našlaičiai iš karo zonos. Šis sunkus metas – tai gera proga liudyti tikėjimą, stiprinti vieni kitus malda ir viltimi, nuraminimu. Kai kurios katalikiškos bendruomenės palaiko vienos kitas per Europos asociacijos bendruomenių tinklą.

Dalytasi mintimi, jog svarbu tęsti numatytus kasdienius darbus, savo tarnystes. Šiuo metu labai reikia susitelkimo. Minėta, jog  reikėtų aiškios pozicijos dėl nekrikščioniško pykčio pasireiškimų viešojoje erdvėje.

Nemažai parapijų, kitų bendruomenių jau yra Sinodinio kelio pusiaukelėje. Tad po šio arkivyskupijos lygmens sinodinio susitikimo nuotoliniame pokalbyje susitiko grupių moderatoriai. Kartu su  Sinodinio kelio arkivyskupijoje koordinatoriais kunigu Artūru Kazlausku ir Vaida Spangelevičiūte-Kneižiene pasitarta, kaip sekasi ir kokie sunkumai kyla rengiant sinodinius pokalbius bei kaip tai išspręsti. Buvo atkreiptas dėmesys, kad sinodiniai susitikimai neturi virsti diskusijomis, o norint pasiekti toliau nuo parapijų esančius žmones galima organizuoti įvairius susitikimus ne tik bažnyčioje (tokie susitikimai, pvz., su žurnalistais, menininkais, medikais, jau vyko arkivyskupijos kurijoje).

Netrukus bendruomenes pasieks rekomendacinė medžiaga penktąja Sinodo tema. Ji bus skelbiama sinodas.katalikai.lt 

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune