LJD 2013 m. organizacinės komandos posėdis Kaune (2013 01 21)
Paskelbta: 2013-01-22 11:56:44

Fotografijos Raimondos Janušauskaitės

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Sausio 21 d. Kauno arkivyskupijos kurijoje vyko Lietuvos jaunimo dienų (LJD) organizacinės komandos posėdis. Šiame susirinkime dalyvavo arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, vyskupai Kęstutis Kėvalas ir Arūnas Poniškaitis, visų Lietuvos vyskupijų Jaunimo centrų atstovai ir LJD 2013 organizacinė komanda. Susitikimą moderavo Lietuvos jaunimo pastoracijos centro vadovė Roberta Daubaraitė-Randė.

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Sausio 15 d. pasibaigė šv. Mišių giesmių konkursas. Kaip sakė liturgijos choro vadovas Eugenijus Puzynia SJ, konkursui buvo pristatytos šešių skirtingų kompozitorių sukurtos giesmės. Atranka vyks dviem etapais. Bus vertinamas muzikinis, liturginis ir estetinis atlikimas. Netrukus bus pradėtas rinkti LJD liturgijos choras. Atrankos vyks Kauno miesto mokyklose, į perklausas bus kviečiami jaunimo chorai bei pavieniai asmenys, norintys giedoti per LJD šv. Mišias.

 Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Atsakingasis už savanorius Mantas Kuraitis sakė, jog per dvi savaites užsiregistravo maždaug 200 savanorių. LJD tikimasi sulaukti 500 savanorių - 250 iš Kauno ir 250 iš visos Lietuvos.

Br. Carlo Bertagnin OFM, kuriantis LJD scenografiją, susirinkusiems pristatė scenos dekoravimo projektą.

Ses.Dominyka Slepikaitė kalbėjo apie LJD metu Kaune vyksiančią Švč. Sakramento adoraciją, kuri prasidės birželio 28 d. 6 val. ryte ir baigsis birželio 30 d. 12 val.

Panevėžio vyskupijos Jaunimo centro darbuotojai dalijosi savo mintimis apie LJD naujieną - bendrą jaunimo Rožinio maldą.

Visi posėdžio dalyviai drauge šventė šv. Mišias. Vyskupas Kęstutis Kėvalas homilijoje kalbėjo apie jauną vyną ir naujus vynmaišius. Vyskupas sakė, kad Lietuvos jaunimo dienos yra kaip tas naujas vynmaišis - tai metas, kai jauniems žmonėms apie Dievą kalbame naujomis formomis.

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

 Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Posėdžio pabaigoje aptartos Lietuvos jaunimo Pastoracijos centro veiklos vizijos ir planai. Lietuvos Vyskupų Konferencijos Jaunimo pastoracijos tarybos pirmininkas vyskupas Arūnas Poniškaitis užbaigiant pakvietė visus į bendrą maldą.

Viktorija Urbonaitė,
LJD 2013 atstovė spaudai

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune