Išrinktos 2013 m. Lietuvos jaunimo dienų šv. Mišių giesmės ir paskelbti konkurso nugalėtojai
Paskelbta: 2013-02-14 11:37:41

Vasario 11 d. Kauno arkivyskupijos kurijoje įvyko baigiamasis 2013 metų Lietuvos jaunimo dienų (LJD) šv. Mišių giesmių konkurso komisijos posėdis bei paskelbti nugalėtojai. Pirmąją vietą konkurse laimėjo Jeronimas Serebrinskas. Birželio mėnesį, kai į Kauną suvažiuos katalikiškas jaunimas iš visos Lietuvos ir pasaulio švęsti savo tikėjimo, šv. Mišių metu bus giedamos būtent konkurso nugalėtojo Jeronimo Serebrinsko giesmės. Šv. Mišias tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija ir Marijos radijas.

Komisija atrinko keletą kitų kompozitorių giesmių, kurios taip pat atitinka jaunatvišką šlovinimą bei liturgines nuostatas. Jos taip pat bus giedamos šv. Mišių metu. Tai giesmė „Tu mano sielai Šviesa“, aut. Silvija Miliūnaitė, giesmė „Garbinu Tave“, aut. Justina Arutiunian ir giesmę „Šlovinam Tave“, aut. Vytautas Strioga.

Komisijos nariai džiaugėsi, jog tai pirmas kartas LJD istorijoje, kai buvo sulaukta tokio kompozitorių susidomėjimo liturginių giesmių konkursu. Konkursantų gretose buvo ir tie, kurie jau ne pirmus metus rašo giesmes, ir tie, kurie tai darė pirmą kartą. Komisijos nariai – vyskupas dr. Kęstutis Kėvalas, kun. dr. Vilius Sikorskas, kun. lic. Artūras Kazlauskas, chorvedė muzikė Vita Liaudanskaitė-Vaitkevičienė, kompozitorius ir chorvedys Raimundas Martinkėnas, LJD 2013 liturginio choro vadovas Eugenijus Puzynia SJ ir LJD 2013 koordinatorė Kaune Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė – sakė, jog pirmiausia norisi padėkoti visiems konkursantams už jų meilę Viešpačiui ir Bažnyčiai, už jų talentus, už kūrybingumą. „Tegul Viešpats būna jūsų tikrasis atlygis, o Jo garbė – jūsų kūrybos pagrindas ir tikslas“, – sakė komisijos nariai.

LJD giesmių konkursas vyko nuo 2012 m. rugpjūčio 15 d. iki 2013 m. sausio 15 d. Konkurse dalyvavo kompozitoriai iš Vilniaus, Kauno, Kretingos, Panevėžio.

Šiuo metu vyksta atranka į LJD 2013 liturginį chorą. Perklausos dar vyks vasario 20 d. 19 val. Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje (Papilio g. 5, III a.).

Viktorija Urbonaitė,
LJD 2013 atstovė spaudai

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune