Kauno I dekanato parapijų vargonininkų konferencija (2013 03 14)
Paskelbta: 2013-03-15 16:03:05

Kovo 14 d. Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos konferencijų salėje vyko Kauno I dekanato bažnyčių vargonininkų susirinkimas-konferencija, kurią vedė dr. kun. Vilius Sikorskas.

Pradžioje dekanas mons. Vytautas Grigaravičius palaimino susirinkusį gausų būrį vargonininkų, palinkėjo gražaus buvimo bei Dievo globos.

Konferencijoje buvo kalbama apie liturginį giedojimą šv. Mišių metu ir Didžiosios savaitės apeigose.

Kun. V. Sikorskas teorinėmis ir praktinėmis žiniomis akcentavo svarbiausius Didžiosios savaitės liturginius momentus, išryškindamas Didžiojo Tridienio giedojimą.

Vargonininkai, nors ir turintys ilgametę darbo patirtį, džiaugėsi galėję praturtinti ir pagilinti savo žinias beveik dvi valandas trukusio susirinkimo metu.

Nuoširdžiai džiaugiamės ir kartu dėkojame dekanui mons. V. Grigaravičiui bei kun. V. Sikorskui už šiuos jau nebe pirmus metus rengiamus seminarus tobulinant vargonininkų tarnystę.

Snieguolė URBONIENĖ,
Švč. Jėzaus Širdies (Šančių) parapijos vargoninkė, jaunimo choro „Angelo sparnai“ vadovė
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune