Eucharistijos adoracija su vaikais Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje (2013 03 16)
Paskelbta: 2013-03-18 10:56:51

Fotografija Kauno kunigų seminarijos Fotografija Kauno kunigų seminarijos

Kovo 16 d. popietę į Seminarijos bažnyčią atėjo beveik šimtas įvairaus amžiaus vaikų ir jų tėvelių bei mokytojų. Čia vyko Švč. Sakramento adoracijos valanda, skirta vaikams. Vaikai ir jų tėveliai šalia asmeninių intencijų meldėsi ir už seminarijoje savo pašaukimo apmąstyti susirinkusį jaunimą (žr. apie Vaikinų savaitgalį seminarijoje >>).

Fotografija Kauno kunigų seminarijos Fotografija Kauno kunigų seminarijos

Šiai maldos valandai vadovavo Kauno arkivyskupijos augziliaras vyskupas dr. Kęstutis Kėvalas. Vyskupas, iškilmingai atėjęs prie altoriaus, pirmiausia pasveikino susirinkusius, trumpai pristatydamas šios maldos valandos svarbą. Vėliau buvo išstatytas Švč. Sakramentas.

Vaikai kartu su ganytoju meldėsi apmąstydami vieną Rožinio slėpinį, išsakydami maldavimus. Kiekvienas gestas – smilkymas, nusilenkimas, netgi rengimasis liturginiais drabužiais – buvo aiškinamas labai paprastai, vaikams suprantama kalba. Tam tikra prasme vyko ir katechezė.

Pasibaigus adoracijai, vaikai ir juos atlydėję tėveliai bei mokytojai rinkosi pabendrauti ir pasitarti dėl tolesnės vaikų adoracijos į arkivyskupijos Katechetikos centro salę. Kartu vyko ir agapė, kurioje dalyvavo Kauno kunigų seminarijos klierikas Nerijus Pipiras, sesuo Aloyza Malinauskaitė SJE, atsakinga už nuolatinę Švč. Sakramento adoraciją Švč. Sakramento koplyčioje ir arkikatedroje bazilikoje, kitos seserys vienuolės.

Nerijus Pipiras,
Kauno kunigų seminarija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune