Dekanatų Šeimos centrų vadovų posėdis Ukmergėje (2011 02 12)
Paskelbta: 2011-02-15 11:29:20

Vasario 12 d. Ukmergėje vyko dekanatų Šeimos centrų vadovų posėdis. Susitikimas prasidėjo Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje šv. Mišiomis, kurioms vadovavo Ukmergės dekanas kun. Gintautas Kabašinskas. Vėliau parapijos namų salėje susirinko Šeimos centrų vadovai iš visų Kauno arkivyskupijos dekanatų. Kartu dalyvavo Kauno arkivyskupijos Šeimos centro direktorė Jūratė Lenkuvienė ir socialinė darbuotoja Ramunė Bagdonaitė-Stelmokienė. 

Ukmergės dekanato Šeimos centro vadovė Ramutė Sakalauskienė supažindino su vykdoma veikla ir ateities planais. Susirinkusieji diskutavo, kaip paskatinti šeimas burtis, kokie pagrindiniai šeimų poreikiai ir kaip galima geriau į juos atsiliepti. Keliuose dekanatuose neseniai susibūrė „Motinos maldoje“ grupės, Mamų klubas, Šventojo Rašto grupės. Ukmergės dekanas G. Kabašinskas pasidalijo dekanate iškylančiomis problemomis. Didžiausia iš jų – kaip pakviesti šeimas, nes dažniausiai viską užgožia buitis, taip pat bendruomeniškumo stoka, didelis skyrybų skaičius.

R. Bagdonaitė-Stelmokienė pristatė arkivyskupijos Šeimos centro veiklą bei naują Lietuvos šeimos centre parengtą programą sutuoktiniams. Aptartos dekanatų Šeimos centrų veiklos kryptys, remiantis Kauno arkivyskupijos antrojo sinodo nutarimais, bei vasaros stovykla šeimoms. Dekanatų Šeimos centrams padovanota lankstinukų, skirtų šeimoms ugdyti ir palaikyti. Posėdis baigėsi bendra malda.
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune