Arkivyskupijoje pradėta ekstraordinarinių šv. Komunijos teikėjų rengimo programa (2013 04 27)
Paskelbta: 2013-05-02 12:28:33

Balandžio 27 d. pradėta ekstraordinarinių šv. Komunijos teikėjų rengimo programa Kauno arkivyskupijoje. Tai atliepas į Lietuvos Vyskupų Konferencijos nutarimą leisti pasirengusiems pasauliečiams dalyti šv. Komuniją Mišių metu bei nešti ją ligoniams. Iš viso programoje dalyvauja 24 žmonės iš 10 arkivyskupijos parapijų jų klebonų kvietimu. Kauno arkivyskupija Lietuvoje pirmoji pradeda šią programą. Programą veda Gyvenimo ir tikėjimo institutas.

Besirengiančių tarnystei ekstraordinarinių šv. Komunijos teikėjų susitikimas, kurį vedė t. Stasys Kazėnas SJ ir Aistė Balčiūnaitė, prasidėjo susipažinimu ir šv. Mišiomis. Vėliau buvo apžvelgta Eucharistijos svarba asmeniniam ir bendruomeniniam krikščionių gyvenimui. Apmąstydami situaciją savo parapijose, dalyviai gilinosi į šiandieninius Bažnyčios poreikius. Ypatingas dėmesys kreiptas į kiekvieno asmeninį ryšį su eucharistiniu Jėzumi, praktinius aspektus, dalijant Komuniją šv. Mišių metu. Susitikimo metu taip pat apžvelgta ekstraordinarinių Ššv. Komunijos teikėjų tarnystės istorija ir teologija, aptarti ir diskutuoti praktiniai tarnystės aspektai. Dalijantis įžvalgomis ir patirtimi, jautėsi dalyvavusiųjų troškimas atsiliepti į Kristaus kvietimą tarnauti silpniausiesiems, ligoniams, vienišiesiems. Dienos darbą vainikavo bendra Švč. Sakramento adoracija.

Kitas ekstraordinarinių šv. Komunijos teikėjų susitikimas vyks gegužės mėnesį. Jis bus skirtas gilintis į šv. Komunijos nešimo ligoniams tarnystės aspektus.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune