Pasaulinės ligonių dienos paminėjimas Kauno klinikose ir Raudonojo Kryžiaus ligoninėje (2011 02 11)
Paskelbta: 2011-02-15 15:56:35

Vasario 11-oji – Pasaulinė ligonių diena. Tradiciškai ji minima įvairiuose gydymo įstaigose ir susilaukia vis didesnio susidomėjimo, bet dėl gripo epidemijos šiemet teko atsižvelgti į epidemiologų nurodymus. Ligonius lankė mažos grupės studentų, neturinčių peršalimo simptomų. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ateitininkų medikų korporacijos „Gaja“ nariai ir LSMU akademinės sielovados darbuotojai kvietė būsimus medikus studentus aplankyti ligonius, pabūti su jais, nuoširdžiai pasikalbėti ir padovanoti jiems simbolinę dovanelę: išlankstytą gervę su užrašu „Kad ir ką galvoji apie save, Dievo akyse tavo vertė aukščiausia.“ 

Kasmet į šį kvietimą atsiliepia vis daugiau studentų ir džiaugiasi, kad jiems suteikiama proga pažvelgti į ligonį kitaip ir pamatyti ligą jo akimis. Dovanėles studentai patys ruošia pasirengiamojo susitikimo metu. Šiais metais buvo lankomi Kauno klinikų Chirurgijos klinikos ir  Raudonojo Kryžiaus ligoninės pacientai.

Abiejų gydymo įstaigų koplyčiose taip pat buvo aukojamos šv. Mišios. Klinikų Šv. Luko koplyčioje liturgijai vadovavo klinikų kapelionas kun. Andrius Alminas, o Raudonojo Kryžiaus ligoninėje – kapelionas kun. Renaldas Šumbrauskis. Abu kapelionai homilijoje skaitė popiežiaus Benedikto XVI žinią Pasaulinei ligonių dienai.

Svetlana Adler-Mikulėnienė,
LSMU akademinės sielovados koordinatorė

 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune