2013 m. Lietuvos jaunimo dienos – laukiame rekordo! Savanorių mokymai Kaune (2013 05 11)
Paskelbta: 2013-05-13 18:07:27

Fotografijos Marijos Stanulytės

Fotografija Marijos Stanulytės

Lietuvos jaunimo dienų 2013 (LJD) organizatoriams prasidėjo pats intensyviausias metas – iki birželio 28-30 d. liko jau visai nedaug. Nors dalyvių registracija vis dar vyksta, prognozuojama, jog šiais metais Jaunimo dienose dalyvaus apie 10–12 tūkstančių jaunų žmonių (14–35 metų). Taigi, šio renginio dalyviai bus ir naujo Lietuvos rekordo liudininkai, kai susirenka Dievo ieškantis ir savo gyvenime jį jau sutikęs jaunimas. Tie, kurie vis dar neprisiruošė rezervuoti sau vietos didžiausiame katalikiškame jaunimo renginyje šiais metais, yra raginami neatidėlioti, nes „Žalgirio“ arenoje, kurioje vyks ši šventė, pavėlavusieji gali ir nebesutilpti. Registracija vyksta www.jaunimodienos.lt/ljd2013/turinys/registracija .

Fotografija Marijos Stanulytės

Šių metų Jaunimo dienų tema yra „Jus aš draugais vadinu“. Į pagalbą šio jaunatviško Tikėjimo metų renginio Lietuvoje organizatoriams skuba virš 500 savanorių. Gegužės 11 d. Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje vykusiame pirmajame savaonorių mokymo etape susirinko savanoriai iš Kauno, o po dviejų savaičių, mieste griaudint Kauno dienoms, vyks mokymai, skirti iš visos Lietuvos atvyksiantiems savanoriams. Nors renginyje savanoriauti pareiškė norą gerokai daugiau nei 500 žmonių, tačiau savanorių registracija jau sustabdyta. Toks jaunimo entuziazmas yra įkvepiantis ir keliantis susižavėjimą.

Kaip sakė Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje aukojęs šv.Mišias kun. Artūras Kazlauskas, pirmasis savanoris yra pats Jėzus Kristus – tai jis savo noru nužengė iš Dangaus ir tapo žmogumi, tai jis savo noru dėl mūsų mirė ant kryžiaus ir buvo prikeltas. Kunigas pabrėžė, jog savanoris be maldos – ne savanoris. Turime išmokti savo artimą mylėti ne kaip save pačius, ne patys būti meilės matu, bet mylėti taip, kaip Jėzus, mokytis meilės iš jo.

Fotografija Marijos Stanulytės

Savanorių mokymus pradėjo Lietuvos Vyskupų Konferencijos Jaunimo reikalų tarybos sekretorė Roberta Daubaraitė-Randė, jai antrino LJD koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė. Buvo prisiminta LJD istorija, dalyviai susipažino su šių metų LJD programa, savo užduotimis. Kaip sakė V. Spangelevičiūtė-Kneižienė, savanoris yra žmogus, kuris atsiranda tinkamu metu ir tinkamoje vietoje, kuris skuba padėti savo darbu, žodžiu, o gal tiesiog šypsena.

Kiti savanorių mokymai vyks gegužės 25–26 d. Kaune.

Viktorija Urbonaitė,
LJD 2013 atstovė spaudai

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune