Arkivyskupijos Šeimos centre paminėta Tarptautinė šeimos diena (2013 05 15)
Paskelbta: 2013-05-16 16:42:25

Gegužės 15 d. minima Tarptautinė šeimos diena. Arkivyskupijos Šeimos centras pakvietė šeimas paminėti ją be didelių iškilmių ir konferencijų. Paminėti kitaip – tiesiog pabūti visiems kartu, pažaisti su vaikais, pasimokyti tapybos ant vandens (Ebru) meno. Pavakaroti į Šeimos centro kiemelį buvo pakviestos jaunos šeimos, vienu ar kitu būdu prisidedančios prie Šeimos centro veiklos. Kai kurios jau ne vienus metus savanoriauja Šeimos centre, kitos globoja ar yra įsivaikinusios vaikus, dar kitos – tiesiog liudija šeimos vertybes savo gyvenimu. Keletas šeimų „užklydo“ pamačiusios renginį kiemelyje, kuris buvo „okupuotas“ kūdikių ir jau ūgtelėjusių vaikų.

Šeimos centro direktorė Jūratė Lenkuvienė pasveikino susirinkusius Tarptautinės šeimos dienos proga. Po to Meno terapijos ir socializacijos instituto „Vyta“ specialistas Donatas Končius pristatė Ebru (tapybos ant vandens) meno istoriją ir techniką. Ši metodika į Lietuvą atkeliavo iš Turkijos 2006 m., o yra kilusi Kinijoje ir gyvuoja jau nuo 6-ojo amžiaus. Ebru išvertus iš turkų kalbos reiškia „debesuotas“, nes sukurti darbai atrodo tarsi maži debesėliai. Lietuvoje šis menas pavadintas VYTA – „Veidas yra tavo atspindys“.

Vaikai ir tėveliai su dideliu susidomėjimu klausėsi, kaip galima sukurti nuostabaus grožio paveikslėlius vos per keletą minučių. Po to visi išbandė savo sugebėjimus praktiškai. Šio unikalaus metodo dėka nereikia jokių meninių gabumų, todėl kiekvienas galėjo akimirksniu tapti kūrėju ir pasidžiaugti savo kūrybos rezultatais. Ne tik pasidžiaugti, bet ir parsinešti namo savo sukurtus paveikslus.

Čia pat vietoje, ant pievelės, šeimos vaišinosi, ilsėjosi po darbo dienos, o mažieji nenuoramos savo energiją liejo bėgiodami po Šeimos centro kiemelį.

Renginį parėmė Vokietijos katalikų solidarumo akcija Renovabis.
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune