Eucharistijos adoracijos valanda vienybėje su popiežiumi Pranciškumi arkikatedroje bazilikoje (2013 06 02)
Paskelbta: 2013-06-03 11:40:33

Birželio 2 d., Devintinių iškilmės vakarą, gausiai į vakaro šv. Mišias susirinkę tikintieji arkivyskupijos katedroje vėliau dalyvavo Eucharistijos adoracijos valandoje  vienybėje su popiežiumi Pranciškumi, kuris tuo metu vadovavo adoracijai Šv. Petro bazilikoje, ir milijonais katalikų pasaulio vyskupijų  katedrose visuose žemynuose.

Į Eucharistijos adoracijos valandą pakviesdamas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius SJ priminė Šventojo Tėvo Pranciškaus paraginimą šitaip susivienyti dviem intencijomis: už Bažnyčią, pasklidusią visame pasaulyje, bei už kenčiančius pasaulio žmones ir Bažnyčios tarnavimą jiems.

Ganytojas nuoširdžiai ragino, šioje galingoje dalyvaujant vienu metu drauge su milijonais tikinčiųjų, dėkojant už Eucharistijos dovaną, Jėzaus meilę, atverti širdis tyloje Viešpaties klausymui. Viešpats šią valandą žvelgia į kiekvieną ir klausia: ar esi man ištikimas, ar ištikimai laikaisi Evangelijos kelio?

Adoracijos valandoje drauge dalyvavo vysk. Kęstutis Kėvalas, mons. Artūras Jagelavičius, kun. Romualdas Dulskis. Išstatyto Švenčiausiojo Sakramento pagarbinimui tyloje liko dauguma pamaldų dalyvių.

Ši Eucharistijos adoracijos valanda tema „Vienas Viešpats, vienas tikėjimas“ 2013 m. Devintinėse buvo pirmoji Bažnyčios istorijoje.

 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune