Kaune baigėsi Sužadėtinių programos savanorių mokymai (2014 06 07)
Paskelbta: 2014-06-10 14:46:34

Birželio 7 d. dvidešimt trys atnaujintos Sužadėtinių programos savanoriai arkivyskupijos Šeimos centre baigė 4 seminarų ciklą ir gavo pažymėjimus apie pasirengimą ruošti sužadėtinius Santuokai. 9 savanoriai buvo atvykę iš Jonavos dekanato šeimos centro, 4 iš Vilkaviškio vyskupijos ir 10 iš Kauno. Dauguma mokymuose dalyvavusių ir juos baigusių savanorių buvo sutuoktinių poros (10 porų).

Šį kartą apie Santuokos sakramentą, priesaiką, įsipareigojimą ir valingą meilę susirinkusiems kalbėjo kun. K. Rugevičius. Gyd. rezidentė ginekologė A. Esmantienė mokė natūralaus šeimos planavimo metodų, aiškino jų taisykles ir principus bei grožį sutuoktiniams. R. ir G. Šemeklių pora liudijo apie santuokinio gyvenimo subtilybes, ypač pabrėždami pokalbio ir įsiklausymo vienas į kitą svarbą, susivaldymo ugdymą.

Įvertinimuose dalyviai rašė: „Patiko skirtingų profesijų katalikiškas požiūris į tas pačias problemas. Daug praktinių patarimų apie tai, kas mums svarbu. Visi lektoriai kompetentingi, draugiški ir malonūs“; „Norėtume, kad ši grupė susitiktų, toliau dalyvautų kituose seminaruose ir mokymuose. Tai bus labai vertinga pradėjus vesti sužadėtinių grupes.“ Naujiems savanoriams linkime geros kloties, pasitikėjimo Dievu ir nuoširdaus bendradarbiavimo tarpusavyje.
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune