Seminaras Kauno arkivyskupijos dekanatų „Caritas“ vadovėms (2014 10 08)
Paskelbta: 2014-10-09 17:39:40

Spalio 8 d. Kauno arkivyskupijos „Caritas“ centre vyko seminaras apie „Caritas“  Bažnyčios misijoje. Seminare dalyvavo arkivyskupijos „Caritas“ direktorius kun. Virginijus Birjotas, visų arkivyskupijos dekanatų „Caritas“ vadovės ir Kauno I dekanato Šv. Antano Paduviečio, Kristaus Prisikėlimo ir Arkikatedros parapijų „Caritas“ vadovės.

Pranešimą minėta tema skaitė  Lietuvos „Caritas“ generalinė direktorė Janina Kukauskienė. Remdamasi popiežiaus Pranciškaus mintimis apie vargšus, jo apaštališkuoju paraginimu „Evangelii Gaudium“, išryškino pagrindinę „Caritas“ kryptį . Krikščioniškos bendruomenės gyvybingumas, atsiskleidžiantis per Kristaus pavyzdį – tai vargo situacijos pažinimas ir artimumas asmeniui.

Antroje dalyje buvo pristatyta knygelė „„Caritas“ tapatybės apmąstymai“, parengta Ispanijos „Caritas“. Tai bus puiki metodinė priemonė, padėsianti iš naujo atrasti „Caritas“ misiją.

Diskusijoje visų dekanatų vadovės pasidalijo savo planais, džiaugsmais ir sunkumais. Buvo pateikta informacija apie akcijas, mokymus ir kitus renginius.

Ses. Viktorija Maknauskaitė SJE,
Kauno arkivyskupijos „Caritas“ reikalų vedėja

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune