Malda už ligonius ir gydytojus LSMU Kauno klinikų Šv. Luko koplyčioje (2015 02 11)
Paskelbta: 2015-02-12 17:26:59

Fotografijos Raimondos Janušauskaitės

Minint Pasaulinę ligonių dieną trečiadienį, vasario 11-ąją, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Šv. Luko koplyčioje šv. Mišias už ligonius ir juos gydančius gydytojus, slaugytojus aukojo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, koncelebravo Kauno I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius, Universiteto ir klinikų vyriausiasis kapelionas mons. Artūras Jagelavičius bei kapelionas kun. Nerijus Pipiras.

 

Šv. Mišiose dalyvavo ir šios gydymo įstaigos vadovai. Sakydamas homiliją, arkivyskupas atkreipė dėmesį į tai, jog patiriant didžiausius išmėginimus svarbu pasitikėti Dievu, Marijos globa. Marija savo galingu užtarimu, pasak ganytojo, visada padeda vykdyti Tėvo valią.

Po šv. Mišių, trumpai pabendravus prie arbatos puodelio, arkivyskupas bei kunigai lankėsi Onkologijos klinikoje, ganytojas kiekvienam čia besigydančiam linkėjo sveikatos ir ištvermės.

Kun. Nerijus Pipiras

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune