Šeimos centro Vaikų dienos grupė šventė Užgavėnes
Paskelbta: 2015-02-20 18:13:44

Vasario 18 d. arkivyskupijos Šeimos centre besirenkantys dienos grupės vaikai kartu su socialine darbuotoja Žaneta Šimkiene bei dviem socialinį darbą studijuojančiomis studentėmis šventė Užgavėnes. Visą mėnesį vaikai Šeimos centre mokėsi autentiškų Užgavėnių giesmių, gilinosi į šventės tradicijas, rinkosi personažus. Nuo pat ryto Šeimos centre klegėjo persirengėliai. Vaikai aplankė Senamiestyje įsikūrusius muziejus, keletą kavinių ir įstaigų, kur atliekamomis giesmėmis linksmino darbuotojus ir lankytojus, o šie vaišino „įsibrovėlius“ blynais, saldainiais ir spurgomis. Keletas muziejų pakvietė vaikus į nemokamas ekskursijas.

Jau dešimtus metus Šeimos centre veikiančioje Vaikų dienos grupėje vaikai mokosi bendrauti, reikšti jausmus, lankosi edukacinėse programose ir užsiėmimuose. 2014 m.vaikai dalyvavo net 27 įvairiose išvykose ir ekskursijose. Jie aplankė pramogų parką „Lokės pėda“, Marvelės žirgyną, dalyvavo Šeimų šventėje „Žalgirio“ arenoje bei Vilniuje vykusioje Šeimų eisenoje „Šeima – gyvybės lopšys“.

Vaikų dienos grupės projektą remia LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.


 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune