Kauno I dekanato Šeimos centrų vadovų susirinkimas (2015 04 08)
Paskelbta: 2015-04-13 09:43:00

Balandžio 8 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre vyko Kauno I dekanato Šeimos centrų vadovų susirinkimas. Jame aptartos parapijų/rektoratų aktualijos, veikla ir renginiai šeimoms.

Vadovai džiaugėsi praėjusiomis Atsinaujinimo dienomis: jose nagrinėtomis temomis, bendruomenės aktyvumu, savanorių įsitraukimu, šeimų liudijimais, kūrybiniais užsiėmimais vaikams. Susirinkusieji susidomėję klausėsi ses. Ramutės Budvytytės SSC įspūdžių apie antrą šv. Velykų dieną Kristaus Prisikėlimo šventovėje vykusią šventę paskelbiant jai suteiktą bazilikos titulą. Mindaugas Advilonis pasidalijo mintimis apie Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje vykusius renginius, o Vytis Žemaitis - apie tradicija tapusią ir Šv. Juozapo dienai skirtą šeimų konferenciją Šv. Vincento Pauliečio (petrašiūnų) parapijoje. Taip pat aptarta „Motinos maldoje“ grupių veikla ir ateities planai.

Susirinkime diskutuota apie artėjančią Gyvybės dieną, apie tai, kaip ją galima paminėti parapijose ir kokie aktualūs klausimai šiandien kyla visuomenėje.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune