Arkivyskupijos Šeimos centro programos „Pažink save“ savanorių vasaros stovykla (2015 07 03–06)
Paskelbta: 2015-07-10 09:19:23

Liepos 3–6 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centro programos „Pažink save“ savanoriai buvo išvykę į vasaros stovyklą Utenos rajone, Šeduikių kaimo turizmo sodyboje. Stovykloje dalyvavo ne tik Kauno, bet ir Panevėžio bei Raseinių savanoriai, taip pat prisijungė ir kelios „Pažink save“ savanorių šeimos su mažaisiais „pažinksaviukais“ – mūsų programos ateitimi. Iš viso susirinko 28 dalyviai.

Nuostabioje sodyboje prie Ilgio ežero savanoriai prisiminė ir pasidžiaugė šių metų veikla, įvykusiais savaitgaliniais mokymais, išvykomis į mokyklas ir kitomis akcijomis. Programos koordinatoriai Gediminas Urbonas ir Lina Lenkutė padėkojo kiekvienam asmeniškai už aktyvią ir nuoširdžią savanorystę. Savanoriai ne tik džiaugėsi vėsiu ežero vandeniu, vienas kito bendryste, bet ir aktyviai dalyvavo doc. dr. Nijolės Liobikienės vedamuose mokymuose apie savigarbą bei aiškų ir atvirą bendravimą. Mokymuose savanoriai klausėsi ne vien teorinių žinių, bet ir praktiškai jas pritaikė vykdydami įvairias užduotis. Mokymai buvo paremti V. Satir programa. Kiekvienam dalyviui teko pasigilinti į save, santykį su savo kūnu, dvasia, protu ir jausmais, pamąstyti, kuriam dėmeniui skiria daugiausia dėmesio, o kurį visai pamiršta. Teko prisiminti, jog labai svarbu rūpintis kiekviena asmenybės dalimi.

N. Liobikienės padedami, stovyklos dalyviai mokėsi aiškiai ir suprantamai išsakyti savo jausmus, objektyviai vertinti įvairias bendravimo situacijas (pasakyti, ką mato, ką girdi, o ne daryti interpretacijas). Vyko intensyvios diskusijos, grupinis darbas. Šeimos turėjo atskirą užduotį – pabūti kartu, o vėliau turėjo asmeninį pokalbį su N. Liobikiene.

Sekmadienį vakare stovyklautojai turėjo nuostabią galimybę šv. Mišias švęsti sodyboje. Atvyko brolis kun. Mišelis iš Baltriškių Tibiriados bendruomenės. Pirmadienį pasidžiaugta paskutinėmis akimirkomis kartu, padėkota sodybos šeimininkei už svetingumą, atsisveikinta. Visi iškeliavo namo, įgiję naujų žinių ir pilni entuziazmo bei idėjų kitam sezonui.
Stovyklą rėmė Vokietijos katalikų akcija Renovabis.
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune