Jono Pauliaus II piligrimų centro kelionė į Kryžių kalno atlaidus (2015 07 26)
Paskelbta: 2015-07-28 10:00:12

Jono Pauliaus II piligrimų centras paskutinį liepos sekmadienį kartu su piligrimų grupe iš Kauno vyko į Kryžių kalno atlaidus. Daugelis piligrimų į Kryžių kalną ryžosi keliauti pėsčiomis nuo Šiaulių katedros. Pradėję kelionę giesmėmis su Šiaulių vyskupu Eugenijumi Bartuliu, toliau tęsėme piligrimystę apmąstydami Rožinio slėpinius. Pasiekę Kryžių kalną turėjome laiko ir galimybę atlikti išpažintį ir susitaikyti su Dievu.

Šv. Mišioms vadovavo apaštališkasis nuncijus Baltijos kraštams arkivyskupas Pedro López Quintana. Pamokslo metu Kauno aarkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius SJ priminė, kad Kryžių kalnas kalba ne apie mirtį, bet apie gyvenimą ir sakė: „Jeigu mes dažniau su tikėjimu ir meile žvelgtume į Kryžių, į Nukryžiuotąjį, be jokios abejonės, būtume stipresni pakelti mus laikas nuo laiko užgriūvančias negandas.“
 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune