Betliejaus taikos ugnis atkeliavo į Kauno kuriją (2015 12 21)
Paskelbta: 2015-12-21 17:10:08

Kaip ir kasmet, artėjant šv. Kalėdoms, Lietuvos skautų organizacijos dėka gruodžio 16 d. Lietuvą devynioliktą kartą pasiekė Betliejaus taikos ugnis, kuri iš Kristaus Gimimo miesto apkeliauja visą Europą, o per Lenkiją – pasiekia ir mūsų kraštą. Ši taikos, broliškumo iniciatyva šiemet paženklinta šūkiu „Dovanoti viltį – tai surasti ramybę“.

Gruodžio 21 dienos rytmetį jaunieji skautai, lankęsi Kauno m. savivaldybėje, Betliejaus ugnį atnešė ižiebti ir arkivyskupijos kurijoje. Beveik dešimtis jaunuolių apsilankė čia, drauge su jos darbuotojais šventė šv. Mišias, buvo pasveikinti joms vadovavusio vyskupo Kęstučio Kėvalo, paskui pavaišinti rytmetine arbata ir sausainiais. Jaunieji skautai pasidalijo apie keliaujančią Betliejaus ugnį ir savo troškimu, kad ji pasiektų kuo daugiau bendruomenių ir žmonių namų.

Kauno krašto skautai žada keliose arkivyskupijos bažnyčiose dalyti Betliejaus ugnį, kurios galima parsinešti ir į savo namus. Žr. tvarkaraščius >>.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune