Išsiskyrusiųjų sielovados grupės piligriminis žygis į Šiluvą (2016 03 11–13)
Paskelbta: 2016-03-17 19:01:08

Kovo 11–13 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centro Išsiskyrusiųjų sielovados grupės nariai vyko į piligriminį žygį už Lietuvą ir visas (išsiskyrusias ir neišsiskyrusias) šeimas. Šį žygį iš Kauno į Šiluvą, atsiliepdami į popiežius Pranciškaus kvietimą šiais Gailestingumo jubiliejaus metais leistis į piligrimines keliones ir žengti pro Gailestingumo duris, organizavo savanoriai grupės vadovai Šviesa Leitonienė, Ingrida Trumpienė, Sigitas Jonaitis ir psichologė Greta Glizikienė. Kartu keliavo ir Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčios maldininkai.

Žygis prasidėjo šv. Mišiomis Kauno arkikatedroje bazilikoje, o kelionę palaimino išsiskyrusiųjų sielovados grupės dvasios tėvas kunigas Aldonas Gudaitis SJ. Nors žygio metu ir teko patirti sunkumų, bet piligrimų širdis džiugino žmonių gerumas ir nuoširdumas.

Pirmąją bendrystės dieną sulijusius maldininkus sušildė ir pamaitino Paštuvos basųjų karmeličių vienuolyno sesutės bei mama ir dukra – Elena Vidutė ir Margarita. Vakarop visus jau pavargusius priglaudė ir suteikė nakvynę Vilkijos žemės ūkio mokykla. Keliautojų nuovargį geriausiai atspindėjo jauniausiojo piligrimo tą vakarą ištarti žodžiai: „Niekada negalvojau, kad taip norėsiu į mokyklą.“... Antrąją dieną, kuri buvo skirta tylai, maldai ir giedojimui, pūtė šaltas šiaurės vėjas. Tačiau ir šią dieną džiugino žmonių gerumas. Šiltai sutiko Čekiškės bendruomenė, o Ariogalos Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebono kun. Gintauto Jankausko svetingas priėmimas visiems padarė labai didelį įspūdį. 

Trečioji diena buvo skirta Dievo garbei ir šlovei. Dievo meilė liejosi per sutiktus žmones, per gamtą, taip pat ir pačių piligrimų bendrystėje. Nuo pat ryto švietė saulė ir lydėjo grįžtantys paukščiai. Betygalos bendruomenė keliautojus pagirdė vietos vaistažolių kvapnia arbata, o Žaiginio – sustiprino paskutinei kelio atkarpai.

Nuoširdžiausia padėka Šiluvos Švč. M. Marijos Gimimo parapijos klebonui kun. Erastui Murauskui, kuris sulaukė labai vėluojančių ir pavargusių žygio dalyvių.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune