Kaune atidaryti Šv. Klaros globos namai (2016 09 05)
Paskelbta: 2016-09-06 17:10:55

Rugsėjo 5 d. broliai pranciškonai Kaune pašventino pirmuosius ordino stacionarius globos namus Lietuvoje.

Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras kun. Algirdas Malakauskis OFM pašventino globos namus, buvo perkirpta simbolinė atidarymo juostelė. Šventėje dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerė Danguolė Juozapavičienė, Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius Aivydas Keršulis, Kauno miesto vicemeras Vasilijus Popovas, Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas dekanas mons. Vytautas Grigaravičius, Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas, seniūno pavaduotoja Daiva Sabiničienė ir kiti garbūs svečiai.

Namai įsikūrė ramioje vietoje Žaliakalnyje Dovydaičio g. 17. Šv. Klaros globos namuose gyventojams yra sukurta jauki namų aplinka. Namai yra nedideli, juose gyvens apie 40 asmenų.
Namų gyventojai gali pasirinkti gyventi 1 ar 2 vietų kambariuose. Yra kambarių su įrengtomis virtuvėmis, kur gyventojai gali savarankiškai gaminti maistą. Namuose yra ir valgykla, kurioje siūlomas maistas pagal pageidavimą.
Gyventojams užtikrinama saugi, patogi, jauki, privatumą garantuojanti aplinka: yra biblioteka, užimtumo kambariai, kineziterapijos salė, svečių kambariai bei poilsio zonos.
Šventos Klaros koplyčioje kiekvieną šeštadienį bus aukojamos šv. Mišios.

Namuose teikiamos individualios socialinės globos paslaugos, atitinkančios gyventojų savarankiškumo lygį, užtikrinančios socialinius poreikius. Organizuojant sveikatos priežiūros paslaugas, įstaiga naudojasi sveikatos priežiūros įstaigų įvairių specializacijų gydytojų (psichiatrų, bendrosios praktikos bei kitų specialistų) paslaugomis.

Paslaugos yra mokamos. Gyventojai priimami tarpusavio susitarimu arba su savivaldybės nukreipimu. Ilgalaikės (trumpalaikės) socialinės globos paslaugų, kaina vienam senyvo amžiaus asmeniui nuo €570 per mėnesį (asmeniui su sunkia negalia – nuo €720 per mėnesį). Kaina priklauso nuo pasirinktų kambario ir slaugos priemonių (lovos, čiužinio ir kt.) lygio.

Kviečiame prisijungti prie mūsų pranciškoniškos bendruomenės ramiai senatvei praleisti!

Plačiau apie mus:
http://klarosnamai.lt/

Teiraukitės:
administratorė, mob. 8 619 19 129
info@klarosnamai.lt

Sąskaita paramai ir įmokoms: LT087044060004761878

Šv. Klaros globos namų informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune