KALINIŲ JUBILIEJŲ – GAILESTINGUMO METŲ lapkričio 7-ąją – Kauno arkivyskupija ir Caritas KVIEČIA švęsti APLANKANT NUTEISTĄJĮ
Paskelbta: 2016-10-07 10:28:36

Gailestingumo jubiliejus

 

Kas tai?
Galimybė susitikti nuteistąjį ir atlikti vieną iš gailestingumo darbų - kalinį aplankyti.

Tai ypatinga tarnystė, kai dalijamės savo pažinimu su žmonėmis, kurie atlieka bausmę už įvairias savo gyvenimo klaidas. Tai galimybė pamatyti pasaulį, egzistuojantį tarsi už mūsų visuomenės ribų, proga suprasti, jog šie žmonės tokie pat kaip mes ir jiems labai reikia vilties ir šviesos. Tai iššūkis - nutiesti tiltą iš laisvės į nelaisvę! Arba atvirkščiai...

Kada?

Lapkričio 7 dieną, minint Gailestingumo metų Kalinių jubiliejų

Kur?
Kauno arkivyskupijos teritorijoje esančiuose pataisos namuose

Kiek?
Prašome jus dovanoti kelias valandas savo laiko.

Ką ten veikti?
Veikla gali būti įvairi: stalo žaidimai, sporto varžybos, muzikiniai užsiėmimai, pokalbiai, filmo peržiūros arba kažkas, ką drauge veikti norite Jūs!

Kodėl?
Tai galimybė ateiti ir patirti tikrą susitikimą, sužinoti kažką naujo, pažinti kitą žmogų. Kviečiame jus nešti gailestingumą ten, kur jis labai laukiamas ir reikalingas, o drauge patirti nuotykį!

Ten iš tiesų esat labai laukiami, nors kartais žmonėms atrodo kitaip... juk ne visada viskas yra taip, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio?

Kodėl jūsų šito prašome?
Kartais galima pamanyti, kad gavęs bausmę nuteistasis išnyksta iš mūsų, iš visuomenės gyvenimo, jis tartum paslepiamas, ir imam manyti, kad jo nebėra. Tačiau vieną dieną, atlikęs savo bausmę, šis žmogus sugrįžta atgal, į visuomenę, kuri jo nepažįsta ir kurios nepažįsta jis. O kažkada jis galėjo būti jūsų kiemo draugas, klasiokas ar kaimynas.

Kviečiame aplankyti šiuos žmones, nes net būdami ten jie yra mūsų visuomenės nariai.

Kaip patekti į įkalinimo įstaigą?
Iki spalio 20 dienos (ketvirtadienio) apie savo norą susitikti su kalinčiais žmonėmis labai prašome pranešti Lijanai mob. 8 676 577 24 arba parašyti el. p. caritas.kaunas@gmail.com

Milita Žičkutė-Lindžienė

„Nuteistųjų globa ir reintegracija“, projekto koordinatorė

Lietuvos Caritas
Papilio g. 5, LT-44275 Kaunas, Lietuva
Tel. +370 (37) 205427

Mob. +370 (646) 471 57

caritas.reintegracija@gmail.com
www.caritas.lt

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune