Savanorių Kūčios arkivyskupijos kurijoje (2016 12 19)
Paskelbta: 2016-12-19 21:01:24

Nuotraukos Vaidos SPANGELEVIČIŪTĖS-KNEIŽIENĖS

Gruodžio 19 d. arkivyskupijos kurijoje Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas priėmė jaunuosius savanorius, aktyviai talkinančius arkivyskupijos renginiuose.

Vakaro pradžioje kurijos koplyčioje kartu šventėme šv. Mišias, kurias aukojo arkivyskupas. Meldėmės už savanorius ir jų pašaukimus, jų tėvus ir šeimas, Lietuvos jaunimą ir žmones, kurie kenčia Sirijoje. Prašėme taikos visam pasauliui.

Po šv. Mišių visi dalijomės kalėdaičiais ir linkėjimais ateinantiems metams. Tuomet atėjo laikas savanorių mėgstamiausiai daliai: picų vakarienei. Pavakarieniavę susėdome trumpai pasidalyti apie praėjusius metus ir savanorystę kiekvieno iš mūsų gyvenime, ką ji mums duoda, ką davė šiais metais. Pasidalijimai buvo labai įvairūs, nes buvo savanorių, kurie savanoriauja jau daug metų, ir buvo tokių, kuriems šie metai buvo pirmieji. Jauni žmonės sakė, jog savanorystė ugdo, kviečia palikti savo komforto zoną, užkalbinti nepažįstamą, net konfliktinėse situacijose elgtis su meile. Šito savanoriai išmoko daugiausia.

Arkivyskupas dėkojo jaunuoliams už savanorišką tarnystę. Po pasidalijimo savanoriai gavo ganytojo kalėdines dovanėles – atminimui apie šį vakarą ir tarnystės Bažnyčioje patirtį.

 

Ievos ŠIUGŽDINIENĖS informacija

<

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune