Susitikimas kurijoje pradedant rengtis 2013 m. Lietuvos jaunimo dienoms (2011 06 07)
Paskelbta: 2011-06-10 09:36:12

Birželio 7 d. Kauno arkivyskupijos kurijoje surengtas pirmasis posėdis, skirtas Lietuvos jaunimo dienoms (LJD), kurios 2013 metais vyks Kaune. 

Susitikime dalyvavo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, LVK Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas, Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, arkivyskupijos augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas, Lietuvos jaunimo pastoracijos centro vadovė Margarita Vyskupaitienė, Kauno arkivyskupijos sielovados programų koordinatorė ir Jaunimo centro vadovė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė, šio centro kapelionas kun. Kęstutis Genys, Jono Pauliaus II piligrimų centro vadovas Mantas Kuraitis, visų vyskupijų Jaunimo centrų atstovai.

Susitikime apie LJD sielovadinę, evangelizacinę reikšmę dalijosi vyskupas R. Norvila. Apie jau rengtas LJD papasakojo Panevėžio vyskupijos Jaunimo centro direktorė Roberta Daubaraitė. Kalbėjusieji pabrėžė, kaip auga šio renginio kokybė ir kaip palengva einama į gylį – šios krypties ir bus stengiamasi laikytis organizuojant vis daugiau visuomenės ir ypač jaunų žmonių dėmesio pritraukiantį visos Lietuvos jaunimo renginį.

Kas treji metai organizuojamas Lietuvos jaunimo dienas (penktosios LJD 2010-ųjų birželį vyko Panevėžyje), kaip minėta, 2013-aisiais metais numatyta surengti Kaune. Pasak Vaidos Spangelevičiūtės-Kneižienės, ankstesniuose susitikimuose su arkivyskupijos ganytojais jau numatyta šiose dienose kaip pagrindu remtis palaimintojo popiežiaus Jono Pauliaus II kalba jaunimui Kaune, Dariaus ir Girėno stadione 1993 metų rugsėjo 6 d. Per 2012 metus Jaunimo dienas ketinama organizuoti visuose Kauno arkivyskupijos dekanatuose.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune