Arkivyskupijos jaunimo centre – ciklo „Gilyn“ paskaitos ir susitikimas su t. Luku Laniausku SJ
Paskelbta: 2017-02-17 12:31:51

Vasario 13 d. arkivyskupijos Jaunimo centre vyko antrasis paskaitų ciklo „Gilyn" susitikimas su dr. Benu Ulevičiumi. Šį kartą kalbėjome apie Kristų kaip naująjį Adomą, gilindamiesi, ką mums kalba apaštalas Paulius: „Jei dėl vieno žmogaus nusikaltimo mirtis įsiviešpatavo per tą vieną, tai nepalyginti labiau tie, kurie su perteklium gauna malonės bei teisumo dovaną, viešpataus gyvenime per vieną Jėzų Kristų.Taigi, kaip vieno žmogaus nusikaltimas visiems žmonėms užtraukė pasmerkimą, taip vieno teisus darbas visiems laimėjo nuteisinimą, kad gyventų. Kaip vieno žmogaus neklusnumu daugelis tapo nusidėjėliais, taip ir vieno klusnumu daugelis taps teisūs“ ( Rom 5,17–19).

Po paskaitos jaunimas dalijosi apie Kristaus svarbą savo gyvenime, kur ir kaip jie susiduria su perkeitimo momentu, kas pasikeitė jų gyvenime po atsivertimo. Taip pat buvo keliami klausimai apie Krikštą ir kitus sakramentus.

Vasario 15 d. Jaunimo centre svečiavosi t. Lukas Laniauskas SJ. Kunigas dalijosi skaudžia savo senelių ir tėvų patirtimi karo metais, emigracija į Jungtines Amerikos Valstijas, pasakojo apie visados puoselėtą lietuvybę, kalbą ir tikėjimą šeimoje. Taip pat dalijosi savo pašaukimo istorija, misijų patirtimi ir atsakė į užduotus auditorijos klausimus.

Miglė PEČIULYTĖ

 
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune