Miesto parapijų jaunimo vakaras ir lytiškumo ugdymo savaitgalis sutvirtinamiesiems (2017 02 10; 02 18)
Paskelbta: 2017-02-20 15:12:21

Vasario 10 d. bendryste džiaugėsi Kauno I dekanato parapijų jaunimas. Susitikimas prasidėjo arkivyskupijos Jaunimo centre, kur jaunuoliai turėjo galimybę išbandyti savo kulinarinius sugebėjimus gamindami„Sveikuolių“ sausainius. 18 val. visi dalyvavo šv. Mišiose Kauno arkikatedroje bazilikoje. Dievą savo giesmėmis šlovino Gustės Beržanskaitės vadovaujamas arkikatedros jaunimo choras.

Po šv. Mišių Kauno miesto parapijų jaunimo grupės ir visi, kurie norėjo kartu džiaugtis bendryste, persikėlė į parapijos salę. Čia vyko grupelių prisistatymai. Švč. Jėzaus Širdies (Šančių) parapijos jaunimas sukūrė trumpą filmuką apie savo veiklą, arkikatedros grupė pristatė nuotaikingą šūkį, Švč. M. Marijos Rožančiaus Karalienės (Palemono) parapijos jaunuoliai suorganizavo  dalyviams linksmą loteriją su prizais, o Šv. Antano Paduviečio parapijos ir Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) rektorato jungtinė komanda padovanojo trumpą spektakliuką ir įtraukė dalyvius į bendrą šokį. Vakarą užbaigėme šokiais ir žaidimais. Šiame parapijų jaunimo vakare jaunuoliai galėjo jaustis vieno bendro kūno – Bažnyčios dalimi ir sustiprinti tarpusavio ryšius.

Vasario 18 d. arkivyskupijos Jaunimo centre vyko lytiškumo ugdymo rekolekcijos „Skirtingi, bet vienodai vertingi". Šią dieną praleidome kartu su Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijos ir Šv. Mikalojaus (benediktinių) rektorato sutvirtinamaisiais.

Kalbėjomės apie žmogaus asmenį, orumą, vertybes, santykius su savimi, vieni kitais ir Dievu. Taip pat klausėmės pristatymo apie žmogaus gyvybę, vaisingumą bei išgirdome neseniai susituokusios poros liudijimą. Renginį užbaigėme šv. Mišiomis.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune