Baigėsi Kauno arkivyskupijos aštuntų klasių moksleivių tikybos olimpiada „Garstyčios grūdas 2017“
Paskelbta: 2017-04-27 16:45:55

Jau tradicinė tampa Kauno arkivyskupijos mokyklose ankstyvą pavasarį vykstanti 8-tų klasių moksleivių tikybos olimpiada „Garstyčios grūdas“. Ši olimpiada – tai puiki proga aštuntokams patikrinti savo žinias, o mokytojams – dar kartą žvilgtelėti, ar tinkamai mokiniai įsisavino 7–8 klasių programos žinias, ar moka jas taikyti kitame kontekste, nei mokytojas pateikė pamokoje.

Kiekvienais metais augantis dalyvių skaičius rodo tiek mokytojų, tiek mokinių susidomėjimą šia olimpiada. Šiais metais olimpiadoje dalyvavo 380 aštuntokų iš 32 mokyklų (pernai dalyvavo 17-kos mokyklų mokiniai). Vasario–kovo mėnesiais dalyvaujančios mokyklos atliko olimpiados užduotis bei siuntė jas į Kauno arkivyskupijos Katechetikos centrą. Balandžio mėnesį, Didžiąją savaitę, Katechetikos centre rinkosi Kauno m. tikybos mokytojų metodinis būrelis, kuris kruopščiai peržiūrėjo visus atsiųstus darbus, juos įvertino, aptarė mokinių žinias.

Aštuntokai olimpiados metu turėjo prisiminti, kokiomis kalbomis buvo parašyta Biblija, kada galima eiti Komunijos, kur saugomas Švenčiausiasis Sakramentas, kas yra sakramentas, nuodėmė, sąžinė, agapė, nuolankumas, homilija, Dekalogas, Sekminės, Apreiškimas, dogma, ekumenizmas, dorybės ir t. t. Mokiniai teisingą atsakymą galėjo pasirinkti iš pateiktų keturių variantų. Praktikuojančiam tikinčiajam šie klausimai atrodo lengvi, o kai kuriems aštuntokams tai buvo tikras iššūkis. Mokiniai turėjo atsakyti į 35 klausimus ir 10 mokinių teisingai atsakė į 30 ir daugiau klausimų. 29–20 balų už teisingus atsakymus gavo 166 moksleiviai ir 26 moksleiviai pateikė 10 ir mažiau teisingų atsakymų. Puikūs olimpiados rezultatai džiugina mokinius ir mokytojus.

Aštuntų klasių moksleivių tikybos olimpiados „Garstyčios grūdas 2017“ rezultatai >>

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune