Tėvystės įgūdžių ugdymo seminaras Šeimos centre (2017 12 06)
Paskelbta: 2017-12-08 09:18:58

Gruodžio 6 d. Šeimos centre vyko tėvystės įgūdžių ugdymo seminaras. Seminarą vedė doc. dr. Jorūnė Vyšniauskytė-Rimkienė. Paauglystė – iššūkis ar dovana? Kaip mylėti savo paauglius ir kokios yra jų meilės kalbos? O jei prisimintume save, kai buvome paaugliais...Tokiais klausimais diskutavo Šeimos centre susirinkę tėveliai.

Pirmiausia lektorė pakvietė dalyvius išsakyti savo lūkesčius ir „karštas situacijas“. Po to dalijosi teorinėmis ir praktinėmis įžvalgomis. Dalyviai, pasiskirstę į mažas grupeles, prisiminė ir aptarė savo pačių paauglystės prisiminimus: kuo tada gyveno, dėl ko nerimavo ir kas suteikė stiprybės. Daugelis įvardijo paauglystėje patirtą vienišumą, nerimą, norą pritapti prie draugų, bet kartu ir autoriteto poreikį.

„Vaikystė ir suaugystė – tarsi du krantai. Paauglystė – tai jūra, per kurią reikia perplaukti norint pasiekti kitą krantą. O jūra būna visokia: kartais rami, kartais banguota ar audringa, šalta ir šilta. Būdami jūroje dairomės švyturio, kuris parodo krantą. Tokiu švyturiu gali tapti tėvai. Svarbu, kad mylėtume besąlygiškai, atpažintume paauglio meilės kalbą, mokėtume išklausyti“, – kalbėjo J. Vyšniauskytė-Rimkienė.

Seminaro dalyviai dalijosi savo mintimis, patirtimi, kilusiais jausmais ir mokėsi būti geresniais tėvais. Šį seminarą parėmė Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune