Kauno klinikų Šv. Luko koplyčiai įteikta unikali dovana
Paskelbta: 2017-12-23 09:21:45

Artėjant gražiausioms metų šventėms, LSMUL Kauno klinikų Šv. Luko koplyčios pagrindinį altorių papuošė nuostabi šv. Luko ikona, kurią padovanojo viena šeima, besigydanti Kauno klinikose. Šeima dėkinga Dievui ir Kauno klinikų gydytojams už gydymą.  

„Katalikų Bažnyčioje yra įprasta, jog tikintieji už Viešpaties jiems suteiktas malones, padėkoja tam tikrais ženklais – votais. Pavyzdžiui, Aušros Dievo Motinos paveikslas apkabintas daugybe iš brangaus metalo pagamintų padėkų. Šeima yra dėkinga už jų vaikui sugrąžintą sveikatą Dievui ir gydytojų kilniaširdiškumą. Nuoširdžiai dėkojame ir meldžiamės už šią šeimą“, – sako vyriausiasis Kauno klinikų kapelionas mons. doc. dr. Artūras Jagelavičius.

Kauno klinikų Šv. Luko koplyčiai padovanotoje ikonoje vaizduojamas evangelistas Lukas. Jis nutapytas neatsitiktinai – šv. Lukas buvo gydytojas ir vienas iš Jėzaus apaštalų. Šis apaštalas laikomas gydytojų globėju.

Ikona išreiškia žmogaus troškimą regėti Dievą, tapusį žmogumi. Tai priemonė, padedanti tikinčiajam melstis ir gyvai priartėti prie Dievo. Šventųjų ikonos – tai Kristaus šventumo atspindžiai.

LSMUL Kauno klinikų sielovados bendradarbių informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune