Akademinių bendruomenių susitikime su kun. dr. A. Valkausku – apie prasmės paieškas (2018 05 02)
Paskelbta: 2018-05-04 12:19:42

Gegužės 2 d. Kauno akademinės sielovados bendradarbiai organizavo akademinių bendruomenių narių susitikimą su kun. dr. Arnoldu Valkausku tema „Prasmės paieškos: kvietimas prasmingai būčiai įsiklausant į Martyną Heidegerį“.

Arti dviejų šimtų klausytojų, vedami troškimo plačiau suvokti pasaulį kaip duotybę ir ieškoti prasmingo buvimo kelių, susirinko į VDU Daugiafunkcio mokslo ir studijų centro salę.

„Kokia prasmė būti?“ – heidegerišką klausimą klausytojams kėlė kun. dr. Arnoldas Valkauskas, pristatydamas šio vokiečių filosofo mintis apie autentišką buvimą šiame pasaulyje. Reziumuodamas pranešimo pristatymą, kun. Arnoldas pabrėžė, jog rūpestis būti šiame pasaulyje su kitais ir dėl kitų – tai gyvenimas, kuriuo peržengiama buvimo šiame pasaulyje riba ir atveriamas buvimas, įprasminantis būtį.

Po pranešimo klausytojams kilo aktualių nūdienos gyvenimo klausimų, susijusių su savižudybių problema. Diskusijos ir pasidalijimai patirtimi persikėlė prie paruoštų užkandžių stalo, kur nuolat buvo girdima mintis, kaip žmonėms reikia tokių susitikimų.

Kauno akademinės sielovados organizatoriai nuoširdžiai dėkoja kun. dr. Arnoldui Valkauskui ir visiems, atsiliepusiems į prasmės paieškų kvietimą.

Renginį remia Lietuvių katalikų religinė šalpa ir IMMACULATA fondas. 

Vilija Karaliūnaitė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune