Dekanatų Šeimos centrų vadovų susirinkimas Jonavoje (2018 05 05)
Paskelbta: 2018-05-10 07:47:24

Gegužės 5 d. Jonavos dekanato šeimos centre vyko Kauno arkivyskupijos dekanatų šeimos centrų tarybos susirinkimas. Po šv. Mišių Šv. apašt. Jokūbo bažnyčioje šeimos centrų vadovai aptarė pagrindines veiklas ir ateities planus. Daugiausia dėmesio skirta Sužadėtinių rengimo Santuokos sakramentui programai, svarstyta, kokiu būdu parengti Sutvirtinimo sakramentui jo dar nepriėmusius sužadėtinius. Taip pat diskutuota apie registracijos formas ir kaip geriau pasirengti naujajam LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymui.

Po pietų Kauno arkivyskupijos Šeimos centro šeimų sielovados koordinatorius teol. lic. Dovydas Kučinskas dalijosi mintimis tema „Motina Dievo plane: nuo Ievos iki Marijos“. Jis susirinkusiems kėlė tokius klausimus: ką Marija gali pasakyti kiekvienai motinai? Kokie pagrindiniai jos bruožai? Kodėl ji vadinama vilties motina? „Ievai Dievo žodis nebuvo vaisingas. Marija žengia į dialogą su Dievu, per ją pasireiškia gyvybė. Ji priima Žodį, iškeliauja, džiaugiasi, įsiklauso ir per kančią veda į Prisikėlimą“, – kalbėjo D. Kučinskas. Jis taip pat papasakojo apie dvi šventas motinas – šv. Moniką ir šv. Joaną Beretą Molą.

Susirinkimas baigtas malda už motinas parapijos koplyčioje.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune