LSMU Kauno klinikų ir universiteto bendruomenės pasveikino vyriausiąjį kapelioną mons. Artūrą Jagelavičių kunigystės 30-mečio proga (2018 05 28)
Paskelbta: 2018-05-29 19:53:37

Gegužės 28 d. Kauno klinikų Šv. Luko koplyčioje šv. Mišios, kaip įprasta pirmadieniais, buvo aukojamos už LSMU Kauno klinikų ir universiteto bendruomenes. Šią dieną dėkojome Dievui ir už universiteto bei vyriausiojo klinikų kapeliono mons. Artūro Jagelavičiaus 30 kunigystės metų.

Eucharistijai vadovavo mons. Artūras Jagelavičius, koncelebravo Kauno klinikų kapelionai kun. Domas Paulikas ir kun. Nerijus Pipiras. Giedojo ateitininkų medikų korporacijos „Gaja“ nariai.

Homilijoje mons. A. Jagelavičius kalbėjo apie prasmingo gyvenimo pagrindą ir klausimą, kurį kelia daugelis: „Ką turiu daryti, kad laimėčiau amžinąjį gyvenimą?“ Atsakymas kartu paprastas ir sunkus – santykis su Jėzumi, Jo klausymas. Visiško pasitikėjimo Dievu kryžiaus priėmimas. Evangelijoje Jėzus mus perspėja apie pavojų prisirišti prie turtų visa širdimi. Ne kartą  siūlo palikti viską ir sekti paskui Jį. Turtai nėra blogis savaime – blogis yra tarnauti turtams. Juk istorijoje turime pavyzdžių, kai turtingi žmonės tapdavo mecenatais, remdavo meną ir mokslą. Evangelijoje minimas jaunuolis pasitraukė nuliūdęs: ir mūsų parapijose ir aplinkoje yra liūdnų krikščionių, kuriems reikia padėti surasti Jėzų, kad džiaugtųsi Evangelija.

Kapelionas mons. A. Jagelavičius prisipažino, kad ši šventė jam buvo staigmena, ir džiaugėsi kiekvienu atėjusiu pasveikinti, o svarbiausią – dalyvavusiu šv. Mišių aukoje.

 Svetlana Adler-Mikulėnienė,

Kauno klinikų dvasinė asistentė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune